Nieuws

Deel centrum Almere aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege mogelijk gevecht

De burgemeester van Almere heeft ter handhaving van de openbare orde besloten het Forum, het gebied daar omheen en het gebied rond station Almere Centrum van 19.00 tot 00.00 uur aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. Dit naar aanleiding van signalen op sociale media, dat er een gevecht met wapens zou gaan plaatsvinden tussen verschillende groepen jongeren tijdens Koningsavond in het centrum van Almere Stad.

Sinds enkele dagen gaan er op social media berichten rond dat er op 26 april een gevecht gaat plaatsvinden op het Forum nabij de KFC. Er zou worden opgeroepen om “oude vetes” uit te vechten. Uit politieonderzoek blijkt dat deze oproepen afgelopen dagen honderden malen zijn verspreid en in elk geval jongeren in Almere, Lelystad en Zaandam hebben bereikt.

Binnen aangewezen gebieden in het centrum kan de officier van justitie de politie opdracht geven tot preventief fouilleren; een controlemiddel ter voorkoming van verstoringen van de openbare orde of overtredingen. De politie kan dan personen fouilleren zonder dat een concrete verdenking bestaat.

De politie meldt dat drie jongeren van 15, 17 en 18 uit Almere zijn aangehouden vanwege de situatie. Daarnaast zijn ook op station Centrum meerdere personen aangehouden.

 

Een gedachte over “Deel centrum Almere aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege mogelijk gevecht

  • Keihard aanpakken waar praten we over een snotneuzen met hun luier nog aan
    Ik wil wel helpen om ze te pakken en ze fatsoen bij te brengen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *