Nieuws

Grote brand bij recyclingbedrijf de Vijfhoek

Bij recyclingbedrijf de Vijfhoek op industrieterrein de Vaart is zondagochtend iets na 10:00 uur een zeer grote brand uitgebroken.

Op het terrein aldaar staat het dak van een loods volledig in brand. Er is sprake van veel rookontwikkeling die in de richting van Noorderplassen gaat. De brandweer is met een groot aantal eenheden ter plaatse en krijgt daarbij ondersteuning van andere korpsen.

Er zijn tot nu toe nog geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen dan wel verhoogde concentraties in de rook. In de loods ligt huisafval opgeslagen. De brandweer liet het pand eerst gecontroleerd uitbranden en richtte zich op het voorkomen van uitbreiding, maar is later toch actief gaan blussen. Rond 11:25 is een NL-Alert uitgegeven met het advies om ramen en deuren te sluiten voor de Waterwijk, Muziekwijk en Kruidenwijk.

Afgelopen vrijdag is de brandweer eveneens ter plaatse geweest na een melding van een brand bij hetzelfde gebouw. Wat de oorzaak is van de brand is nog onduidelijk.

8 gedachten over “Grote brand bij recyclingbedrijf de Vijfhoek

 • Juscha koopmans

  Waar blijft het deel over veiligheid voor volksgezondheid?? Schadelijk of niet???

  Beantwoorden
  • J. Vd Vliet

   Precies. Het alert heb ik niet eens gekregen

 • Anne de Klonia Lutters

  Heeellll laat Alert Melding! Brand was al geblust. Niet iedere telefoon in ons huishouden kreeg waarschuwingsbericht. Gaat iets niet goed !

  Beantwoorden
 • “Er zijn tot nu toe nog geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.”

  Onzin! En de meest gemaakte fout bij verslaggeving over branden!
  Bij een brand komen ALTIJD gevaarlijke stoffen vrij!
  Of de *concentratie* vrijgekomen gevaarlijke stoffen een gevaar oplevert is weer iets anders.

  Beantwoorden
  • Net zo’n domme opmerking dat er niet ingeschat kan worden of er een overstroming gaat plaatsvinden na een flinke regenbui, want water stroomt altijd.

  • Vaak wordt er pas over gevaarlijke stoffen gesproken wanneer dit bepaalde chemicaliĆ«n zijn. Bij brand komen inderdaad altijd gevaarlijke stoffen vrij, deels om er voor te zorgen dat er geen paniek ontstaat en omdat rook altijd gevaarlijk is (en dat ook algemeen bekend is) wordt er dus pas gesproken over gevaarlijke stoffen als het stoffen zijn die bijvoorbeeld in kleine hoeveelheden gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

 • Ach om de burgers niet ongerust te maken wordt er gezegd geen schadelijke stoffen vrijgekomen even logisch nadenken dan weet je wel beter puur om paniek te voorkomen

  Beantwoorden
 • Verhaal klopt niet. Brand was om 09:38 al gemeld (door mij).

  Centralist gaf aan “wit/grijze rook is nooit brand meneer, dat is stoom. Maar bedankt voor het melden”……

  Half uur later zagen we de vlammen boven het dan uitkomen en hoorden we sirenes van brandweer. Nog even later kwamen de ambulances langs ons terrein rijden.

  Brand was dus in begin stadium al gemeld.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *