Kort nieuws

Vluchtende inbreker breekt been

De politie is op zoek naar drie mannen die op 1 november 2018 in Almere Buiten bij een appartement aan de Chicagostraat inbraken. In paniek laten ze zich van een zes meter hoge balustrade vallen. Daarbij breekt één van hen zijn been. 

De bewoonster van het appartement in de Chicagostraat ontdekt dat er inbrekers in haar appartement zijn, als ze thuiskomt na een boodschap. Ze belt 112. Maar nog voordat de agenten arriveren, zijn de inbrekers vertrokken. De inbrekers hebben grote haast om weg te komen. Een buurvrouw ziet de mannen wegrennen over het dak dat tussen de flats zit. Via die weg komen ze bij de balustrade boven de Jumbo supermarkt. Eén voor één laten ze zich van de balustrade van zes meter hoogte vallen. Eén van hen komt verkeerd terecht en loopt een open beenbreuk op. Hij krabbelt overeind en steekt al hinkelend de busbaan over en weet zo te ontkomen.

Hulp naar ziekenhuis

Even later zien twee nietsvermoedende vrouwen een paar straten verderop de gewonde inbreker strompelen. Zij hebben geen idee wat de man op zijn geweten heeft en spreken hem aan. Ze zien dat het bot uit zijn rechteronderbeen steekt en zeggen dat hij naar het ziekenhuis moet. De man wil dat niet, maar omstanders blijven aandringen en uiteindelijk zet één van de vrouwen hem in haar auto en rijdt met hem naar het Flevoziekenhuis. Daar zet ze hem in een rolstoel. Dan stuurt hij haar weg. Ondanks alle pijn die hij echt wel moet hebben, zorgt hij ervoor dat iemand hem komt ophalen, nog voordat iemand van de eerste hulp naar hem heeft kunnen kijken. Waarschijnlijk is hij opgehaald door één van zijn handlangers. De politie sluit niet uit dat hij uiteindelijk toch in een ander ziekenhuis is beland om zijn breuk te laten behandelen. Het kan mensen in zijn omgeving zijn opgevallen dat hij na 1 november met zijn rechteronderbeen in het gips liep of misschien wel een tijdje in een ziekenhuis heeft verbleven.

De politie heeft het signalement gepubliceerd en roept getuigen op zich melden.

 

Foto’s: Politie

3 gedachten over “Vluchtende inbreker breekt been

  • Ik weet niet hoor, maar waarom pas na 2,5 maanden dit bericht, de meeste mensen zijn het incident alweer vergeten, tamelijk dom. Verspreid zo’n bericht binnen 1 week en herhaal dat wekelijks.

    Beantwoorden
  • Jammer dat wanneer je je meldt als getuige je nooit wordt teruggebeld.

    Beantwoorden
  • hij had ze nek moeten breken….en waarom zie je ze vriendjes die hem zo fijn helpen niet duidelijk in beeld…ohh jaahhh…om hun privacy natuurlijk….ja…da’s ook belangrijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *