Nieuws

Jaarwisseling verloopt zonder grote incidenten

Tijdens de jaarwisseling zijn in Almere geen grote incidenten gebeurd. Ook zijn geen signalen bekend van geweld tegen hulpverleners.

Dat heeft de gemeente dinsdagochtend laten weten. Het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest in Almere.  De gemeente gaat aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade. De brandweer spreekt voor wat betreft haar inzet van een beheersbare jaarwisseling, met meer kleine incidenten dan voorgaande jaren. Het zwaartepunt van de inzet lag op het bestrijden van container-, afval- en bosschagebranden. In totaal is de brandweer tijdens de jaarwisseling 40 keer gealarmeerd.

Vernielingen station Oostvaarders
Tussen Almere Oostvaarders en Lelystad Centrum hebben dinsdagochtend lange tijd geen treinen gereden. Dit kwam vanwege een reeks aan vernielingen op station Oostvaarders waardoor er veel glas op het perron en op het spoor lag. De vandalen hadden het gemunt op borden, ruiten van de wachtruimtes en bloembakken. Direct werd de politie gewaarschuwd die met meerdere eenheden ter plaatse kwam. Al snel werden ter hoogte van de Balistraat twee mannen aangehouden. Uit veiligheidsoverwegingen werd besloten dat op het station eerst alles moest worden opgeruimd. In de loop van de ochtend is de treindienst weer hervat.

Voertuigen
Bij een bedrijf op de Markerkant is een bestelbus rond 01:30 uur bijna volledig in vlammen opgegaan. Brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Later in de nacht kreeg de brandweer een tweede melding van een autobrand, ditmaal op de Waterlandseweg. Het betrof een bestelbusje met brand onder de motorkap. Op de Polderdreef is een auto de greppel ingereden. Een verkeersbord werd daarbij eveneens compleet uit de grond gereden. De bestuurder is spoorloos, bij aankomst van de politie was er niemand te bekennen. De auto is door een berger uit de greppel getrokken.

Inbraakalarm
Vanwege een inbraakalarm bij de watersportvereniging in Almere Haven was de politie enige tijd bezig met een zoekactie naar mogelijke verdachten.  Aldaar is de afgelopen weken al minstens vijftig keer ingebroken. Ook een hondengeleider kwam mee helpen zoeken. Het is onduidelijk of dat iets heeft opgeleverd.
Rond 23:00 uur heeft er een incident plaatsgevonden in Constablestraat in Tussen de Vaarten. Naar verluidt ging het om een mishandeling nadat een aantal jongeren waren aangesproken op het afsteken van vuurwerk. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokkenen na te kijken op verwonding maar er hoefde uiteindelijk niemand mee naar het ziekenhuis. De politie heeft met meerdere eenheden in de omgeving gezocht maar voor zover bekend niemand aangetroffen.

3 gedachten over “Jaarwisseling verloopt zonder grote incidenten

 • RUSTIG?? Ik weet niet hoor, maar al weken hoor je zware knallen, ook in de nacht. Volgens mij mag je afsteken op oudejaarsavond vanaf 18:00 tot oudejaarsnacht 2 uur, maar velen begrijpen de regels gewoon niet. Vannacht ging het met harde knallen rustig tot 4:30 nog lekker door. Er zijn mensen die moeten werken, daar wordt geen rekening mee gehouden. Zelfs nu zijn ze nog hier en daar bezig. Afschaffen voor particulieren, scheelt de naar hier gekomen getraumatiseerde oorlogsslachtoffers ook een hoop stress, of niet dan? Of wacht… Die heb ik juist buiten de toegestane tijden met vuurwerk zien strooien?!… Om nog maar te zwijgen over alle onkosten door schade en gewonden in ziekenhuizen.
  Oud en nieuw is niet meer wat het was. Het lijkt er op dat men competities houdt van wie de zwaarste knallen kan maken, wie het eerst kan beginnen en het langst door kan gaan?

  Beantwoorden
  • Het gaat hier om incidenten, en er zijn geen grote incidenten geweest en daarom een algemeen beeld van een rustige jaarwisseling. Geen schietpartij zoals in Rotterdam, geen vuurregen zoals in Scheveningen, geen dode zoals in Friesland en in Enschede etc.

   Dus niks te maken dat er buiten de toegestaande tijden vuurwerk is afgevuurd. Als je daar over wilt discusseren raad ik je aan om in de tweede kamer te gaan zitten.
   Vroeg afsteken en illegaal vuurwerk is een landelijk probleem, geen Almeers.

 • ik vind het siervuurwerk erg mooi,maar hier op het middenhof leek het net of je in een oorlogsgebied leefde.zulke harde knallen aan een stuk door.mormaal zijn mijn dieren nooit zo bang,maar dit jaar was het bar en boos,ze waren zoo bang!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *