Nieuws

Rode Kruis Almere viert 40 jarig bestaan

Op zaterdag 8 december vierde de Almeerse afdeling van het Rode Kruis haar 40 jarige bestaan. In gepaste stijl kregen de vrijwilligers van het Rode Kruis een dag vol leerzame oefeningen.

Er werden verschillende scenario’s geoefend, zowel binnen als buiten. Zo werden er bijvoorbeeld binnen het gebouw van het Rode Kruis reanimatie oefeningen gedaan met een reanimatiepop. Daarnaast werd er ook geoefend op het handelen bij verwonde en gevallen personen middels lotus-slachtoffers.

Buiten het Rode Kruis gebouw werd er onder andere een gevallen fietser en een ruzie op het voetbalveld nagebootst. Een extra uitdaging werd aan de hulpverleners gegeven door figuranten als moeilijke ‘omstanders’ te laten figureren tijdens het hulpverlenen. Ook was de onderlinge communicatie een belangrijke oefening.

In de avond is de hele afdeling uit eten gegaan om het jubileum te vieren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *