Kort nieuws

Opnieuw aanrijding op kruising Evenaar met Atlasdreef

Dinsdagavond heeft op de kruising van de Evenaar met de Atlasdreef opnieuw een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter. De bestuurder van de scooter kwam met de schrik vrij.

Een man op een snorscooter die over het fietspad reed werd rond 18.55 aangereden door een automobilist. De bestuurder van de scooter is ter controle gecontroleerd door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Maandagavond vond om 18.40 uur ook al een aanrijding plaats op hetzelfde kruispunt. Ook toen kwamen een auto en een scooter met elkaar in botsing. Brandweerlieden die toevallig langsreden hebben eerste hulp verleend. 

4 gedachten over “Opnieuw aanrijding op kruising Evenaar met Atlasdreef

 • Het is ook een walgelijk kruispunt, zeer onoverzichtelijk.
  Sinds je op het fietspad voorrang hebt ontstaan regelmatig bijna ongelukken.
  Auto’s die plots boven op de rem staan met alle gevolgen voor voor achterop komende andere voertuigen die dan midden op de evenaar tot stilstand komen.

  Dit kruispunt moet veranderen!!!

  Beantwoorden
 • De hele Evenaar is een verkeersramp. Geen doorstroming door bussen die om de een of andere ondere ontwerpfout niet op de busbaan kunnen blijven. Fietsers en brommers worden met de regelmaat van de klok van hun voertuig gereden op totaal onoverzichtelijke kruisingen, het tweerichtingverkeer op dat fietspad helpt ook al niet op het overzicht houden, je moet daar af en toe ogen in je kont hebben om veilig te kunnen oversteken. Te hard rijden kan nauwelijks een oorzaak zijn… je komt op de Evenaar nagenoeg nooit boven de veertig km per uur. Het is bijna gewoon een tweebaans woonerf, met die rare winkeltjes midden op dat grasveld. Ik heb geen idee welke wethouder onder geestverruimende middelen voor deze inrichting gekozen heeft maar het heeft veel weg van een met LSD opgewekte chaos. Het probleem is natuurlijk dat het niet meer te herstellen is, er komen steeds meer wijkjes aan de evenaar dus het verkeer neemt alleen maar toe, bij deze gebrekkige indeling. Er moet een totaal andere oplossing komen, dit kan niet meer.

  Beantwoorden
 • Ja dat klopt Menno. Begrijp ook niet waarom ze dat uiteindelijk zo gemaakt hebben. Het zorgt in de spits voor file op dat stuk evenaar en voor echt gevaarlijke situaties.

  Beantwoorden
 • En dat hebben verkeersdeskundigen in samenspraak met buurtbewoners bedacht. in plaats van dat je je daar een knik (in de richting van de Brandweerkazerne) maakt in het fietspad en zodoende daar de snelheid uithaalt heeft men voor deze…tot op heden nog niet dodelijke…optie gekozen. Hoe dom kan men zijn…dit is reeds de zoveelste melding van mij hierover ….en oh ja….die prachtige drempels op de Evenaar á €10.000 per stuk…wat een succes he…zijn binnen korte tijd vollkomen kapotgereden….nu dan maar volgegooid met asfalt en maar hopen dat het beter gaat…wat een verspilling….geintje heeft minimaal €150,000 gekost…en wie betaalt er het gelach? jazeker…de burger natuurlijk…maar ja who cares….shame on you….Gemeente Almere!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *