Nieuws

Station Muziekwijk afgezet vanwege ‘bommelding’

Donderdagavond heeft er een incident plaatsgevonden bij het station in Almere Muziekwijk.

Rond half negen werd het treinverkeer stilgelegd, het station ontruimd en een groot gebied rondom het station afgezet. Agenten droegen kogelwerende vesten. Op het station heeft de politie onderzoek verricht, nadat er bij de meldkamer van de politie een bommelding was binnengekomen. Volgens een woordvoerder van de politie is het onduidelijk of het een serieuze melding was, of dat het een onderdeel van de landelijke terreuroefening is.

Tegen half tien werd de omgeving weer vrijgegeven. Even later werd ook het station zelf weer vrijgegeven. Voor zover bekend zijn er geen explosieven gevonden.

 

 

6 gedachten over “Station Muziekwijk afgezet vanwege ‘bommelding’

 • W. de Schipper

  Als dit een oefening was dan wel heel vervelend wij moesten nu via zwolle utrecht naar Leiden.
  Oefenen hoeft niet ten koste tegaan voor mensen die na het werk normaal thuis willen komen.

  Beantwoorden
 • Als dit een oefening was, wil ik graag de benzinekosten vergoed krijgen van de organisatie van die oefening voor degene die mij met de auto vanaf Weesp heeft moeten ophalen omdat er na 21.00 uur geen treinen meer naar Almere reden en er geen vervangend vervoer was geregeld. Ze hebben ons gewoon de trein uitgezet. Ik heb drie kwartier in de ijzige kou gezeten totdat ik werd gehaald. Ik ben 65-plusser en heb gezondheidsproblemen.

  Beantwoorden
 • Als ze zo nodig willen oefenen, dan doen ze dat maar in hun eigen tijd, maar niet als mensen tot laat moeten werken en graag naar huis willen, en afhankelijk zijn van openbaar vervoer, zoals ik en vele andere mensen

  Beantwoorden
 • Als er asielparasieten waren gestrand op Weesp, dan hadden ze wel bussen ingezet om ze op te halen. De rest moet maar kijken hoe ze thuis komen.
  Er is één oplossing om van al die TERREUR meldingen af te komen, stuur ze terug naar hun eigen shithole countries.

  Beantwoorden
 • Wat een gezeik van deze mensen ?. Het is ook nooit goed. Nee gewoon alles door laten gaan, ook bij een bommelding…. Als het dan echt is en er gaat een bom af, moet je deze zeikerds weer horen. Tjonge tjonge tjonge wat een zielige figuren…

  Beantwoorden
 • Overheidsinstellingen brengen zelf het verhaal in de wereld dat het mss om een oefening ging. Omdat sommige mensen serieuze overlast hebben ondervonden zou het wel netjes zijn om ook openbaar te maken of dat inderdaad het geval was.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *