Nieuws

Twee handgranaten aangetroffen nabij Grote Markt

Bij een pinautomaat in de Koopmanstraat en bij de Saint-Tropez lounge op de Grote Markt zijn donderdagochtend twee handgranaten aangetroffen. Dat gebeurde iets na 08:00 uur.

Een groot deel van de Koopmanstraat en de Grote Markt werd daarop afgezet. Het leek in eerste instantie te gaan om een klein verdacht object bij de ABN Amro geldautomaat. Even later kwam er naar voren dat er een tweede verdacht object was aangetroffen, nabij de Saint-Tropez Lounge op de Grote Markt. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse voor verder onderzoek naar beide objecten.

Na enige tijd hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1. De gehele Grote Markt en de toegangswegen naar de Grote Markt toe zijn afgesloten en voor een deel ontruimt. De brandweer en ambulancedienst hebben paraat gestaan voor eventuele assistentie. Rond 11:10 uur ging het luchtalarm af in Almere. Dit bleek uiteindelijk een fout te zijn van de meldkamer en had niets te maken met de situatie op de Grote Markt.

Na het onderzoek van de EOD bleken beide verdachte objecten handgranaten te zijn. Eén handgranaat is ter plekke door de EOD gecontroleerd laten ontploffen. De andere is veiliggesteld. De politie zal verder onderzoek doen naar de herkomst van de handgranaten en wie ze daar heeft geplaatst.

Burgemeester Weerwind informeert vanavond de Almeerse gemeenteraad over de gebeurtenis.

4 gedachten over “Twee handgranaten aangetroffen nabij Grote Markt

 • Achraf Al Khyopui

  Wauw!!!! Niet normaal dit wat een augiasstal

  Beantwoorden
 • Jouw keurige burger

  Flikker op met dit gedrag in almere. Je creeert chaos voor jezelf en de rest.
  idioten…

  Beantwoorden
 • Ton Kersten

  Intimidatie praktijken in de horeca sector, net zoals dat in Amsterdam gebeurd, verbaasd mij niets helaas ………

  Beantwoorden
 • Bezorgde Burger

  Dat is ook niet zo gek als je van een ooit zo rustige stad een multiculturele teringzooi gaat maken.
  Ga maar eens een rondje Almere Centrum.. je waant je al bijna in het buitenland als je daar rondloopt.
  Overal waar nu nieuwe huizen worden gebouwd wordt VOL GESTOPT met allochtonen. De hele Bijlmer is zich inmiddels aan het verplaatsen naar Almere.
  Je kan in Almere al bijna NERGENS meer rustig wonen. Ieder wijk is inmidels één grote allochtonen zooi geworden met de daarbij behorende criminaliteit. Maar dat is waarschijnlijk waar we tegenwoordig GRAAG voor kiezen in dit land.

  Héél Almere is in 25 jaar inmiddels al naar de KLOTE geholpen!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *