Burgemeester sluit horecagelegenheid na vondst handgranaten

Burgemeester Franc Weerwind heeft donderdagmiddag besloten om een horecagelegenheid aan de Grote Markt voorlopig te sluiten. Dit naar aanleiding van de vondst van twee werkende handgranaten vanochtend. 

Dat heeft hij de gemeenteraad zojuist laten weten in een verklaring tijdens de raadsvergadering. Weerwind noemde de situatie een “onaanvaardbare gevaarzetting voor mensen” en een “ernstig gevaar voor de openbare orde”. Verder gaf hij een feitenrelaas van dat wat er vanochtend gebeurde. Zo bleek dat de twee handgranaten zijn gevonden door handhavers van de gemeente. Voor hen in nazorg ter beschikking gesteld.

Weerwind benadrukte eveneens dat hij zich als burgemeester “niet laten gebruiken om bedreiging of chantage van horecaondernemers mogelijk te maken”. De sluiting is in eerste instantie voor twee weken. Vanwege het strafrechtelijk onderzoek kan de burgemeester op dit moment geen verdere details geven.

De gemeenteraad zal op een later moment verder spreken over de situatie.

7 gedachten over “Burgemeester sluit horecagelegenheid na vondst handgranaten

 • 15 november 2018 om 22:02
  Permalink

  Dan ook de bank sluiten voor2weken. Anders is het meten met 2 maten

  Beantwoorden
  • 18 november 2018 om 10:22
   Permalink

   Onzin. Die horeca ondernemer zal vast wel onderwerp van onderzoek zijn bij politie en justitie. Ik geloof niet dat een burgemeester op basis van 1 incident een gelegenheid sluit.
   Die granaten lagen overigens niet bij de bank maar bij Saint Tropez tegenover de bank.

 • 15 november 2018 om 23:02
  Permalink

  Nou idd weerwind…sluit je de bank dan ook 2 weken… of betaal je uit eigen zak de financiele schade die nu de horecaondernemer heeft…

  Wat leven we toch in een vreselijke stad.. en nee ik ga er niet weg

  Beantwoorden
 • 15 november 2018 om 23:25
  Permalink

  Iedereen met zijn voor oordelen, hij sluit echt geen zaken voor de lol. Probeer eens positief te kijken plaats van altijd naar dat negatieve.

  Beantwoorden
 • 16 november 2018 om 04:56
  Permalink

  Domme actie. Er van uitgaande dat de eigenaar een eerlijke zakenman is en dat dit als doel heeft om hem af te persen is er maar 1 ding gelukt. De uitbater heeft geen inkomsten meer. Wat wel doorgaat zijn de vaste lasten voor de huur van het pand en het betalen van het personeel. Als dit het beleid gaat worden gaat iedere ondernemer vogelvrij worden verklaard. Of betalen of sluiten.

  Beantwoorden
 • 16 november 2018 om 08:31
  Permalink

  Jullie moesten eens weten. Meneer Weerwind sluit graag meerdere horeca-gelegenheden op de de Grote Markt. Zou me niks verbazen als er een grote aannemer in het spel zit, die grote markt over wilt nemen. Of loop ik nu maar wat te lullen?

  Beantwoorden
 • 16 november 2018 om 11:39
  Permalink

  Ik denk dat de burgemeester dit niet voor niets doet. Er zal wel meer voorgevallen zijn, iets dat de burger niet hoeft(wil) weten. Zoiets doet hij niet alleen, hij heeft in mensen naast hem, die hem adviseren. Dus bekijk het eens van een andere kant, want alles heeft meer zijden.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *