Nieuws

Verdacht voorwerp Busplein blijkt nep-explosief

Op het Busplein in het centrum van Almere is zaterdagavond een verdacht voorwerp aangetroffen.

De politie kreeg aan het begin van de avond melding dat iemand iets in een krantenbak had gevonden wat op een explosief leek. Naast een explosievenverkenner van de politie is ook de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar het voorwerp. Uit voorzorg werd een deel van het station en het naastgelegen busplein afgezet. Rond 19:15 uur werd het onderzoek afgerond en bleek het te gaan om een nep-explosief. Hierop werd de afzetting weer opgeheven.

Het bus- en treinverkeer heeft verder geen hinder ondervonden van het onderzoek.

Foto’s: Fotografie R. de Best

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *