Nieuws

Verdacht pakketje blijkt geen explosief; omgeving vrijgegeven

Het verdachte pakketje dat vrijdagmiddag in het centrum van Almere Stad werd aangetroffen blijkt geen explosief te zijn. De politie doet onderzoek naar de herkomst.

Rond 12:30 uur werd op de stoep naast de ingang van de tunnel onder het Stadshart een verdacht pakketje aangetroffen. Aan het pakket zaten draadjes waardoor het op een mogelijk explosief leek.

Ontruiming

Uit voorzorg werd in eerste instantie de omgeving rondom het object afgezet. Al snel werd de afzetting verruimd en moesten verschillende winkels en een sportschool worden ontruimd. Ook bewoners uit een naastgelegen appartementencomplex moesten hun woning uit. Er was lange tijd ook geen busverkeer mogelijk. De gemeente had de Burgerzaal opengesteld om mensen op te vangen.

Onderzoek 

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft het verdachte pakketje met een robot benaderd. Een EOD’er heeft het pakketje vervolgens in een speciaal pak opgepakt. De politie maakte rond 15:00 uur bekend dat het geen explosief bleek te zijn. Het gebied is weer volledig vrijgegeven.

Knutselwerkje

Meerdere media melden dat het zou gaan om een knutselwerkje van een educatief programma Space Waste Lab in cultureel centrum KAF. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het pakketje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *