Kort nieuws

Ruim 1200 automobilisten bekeurd bij controle A6

Donderdagmiddag en avond heeft de politie op de A6 bij Almere Poort een verkeerscontrole gehouden samen met het verkeershandhavingsteam. Hierbij is in het bijzonder aandacht gegeven aan mobiel banditisme. In totaal zijn ruim 1200 automobilisten bekeurd. 

Bij de controle zijn ongeveer 80 voertuigen gecontroleerd. Hierbij zijn er 27 bekeuringen uitgedeeld voor diverse feiten, waaronder het rijden zonder rijbewijs (3x), verlopen APK, rijden over de vluchtstrook en het onjuist gebruik van handelaarsplaten. Eén persoon is aangehouden nadat hij een vals rijbewijs Zweeds overhandigde. Tevens bleek hij al drie keer eerder gepakt te zijn voor het rijden zonder rijbewijs. Hij is ingesloten en zijn voertuig is in beslag genomen. Een ander persoon blies 300 UG/L op de ademanalyse waarvoor hij een rijverbod van twee uur ontving en een proces-verbaal. Tevens bleken zeven bestuurders nog een openstaande boete of belastingschuld te hebben. In totaal is er 1987 euro geïnd en is één voertuig afgesleept.

Bij de selectie maakt de politie gebruik van een bus van Elektronisch Verkeerstoezicht die middels ANPR alle kentekens van passerende voertuigen vergeleek met hotlisten waarop bijvoorbeeld bekende woninginbrekers staan. Tevens is er op snelheid gecontroleerd. 13000 auto’s reden langs de ANPR camera waarvan er 1210 te hard reden. De snelste bestuurder reed 165 kilometer per uur waar 100 is toegestaan.

Foto’s: Landelijke Eenheid Noordwest

2 gedachten over “Ruim 1200 automobilisten bekeurd bij controle A6

  • Ik vind het nogal verontrustend als je ziet wat er in korte tijd aan bekeuringen uitgedeeld kan worden. De controle is maar een bepaalde duur en op 1 stukje van de weg… en als er al zoveel bekeuringen worden uitgedeeld en mensen zonder rijbewijs en zelfs teveel alcohol… Verklaard wel waarom ik vaak mensen op de weg zie met idioot rij gedrag. Is het hanteren van het gebruik van handheld smartphone ook gecontroleerd? Ik zie nog zoveel mensen met hun mobiel in hun hand of afgeleid door mobiel die wel in een houder zit, maar niet voor de navigatie.. Er gebeuren zoveel ongelukken de laatste tijd. Mensen let op je autorijden en op de weg, die smartphone of dat drankje kan ook wachten tot thuis (of ga met het OV).

    Beantwoorden
    • Carla Bulten

      Met het bovenstaande ben ik het roerend eens, vandaag een automobilist schoof met de auto eerst naar links voor ons, daarna helemaal naar rechts een stuk vluchtstrook meenemend en toen we meneer passeerden bleek hij rustig te appen op zijn mobieltje en keek niet op of om!!! Met een snelheid van 100 km. per uur!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *