Nieuws

Auto rijdt in gracht Almere Haven

Vrijdagavond is er een auto in het water van de kerkgracht in Almere Haven beland. Alle inzittenden kwamen met de schrik en een nat pak vrij. 

Omstreeks 22:30 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen om zich naar het voorval te spoedden. De brandweer is onder andere met twee duikteams, een brandweerboot en een hulpverleningsvoertuig uitgerukt. Daarnaast werden ook meerdere ambulances en een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Eenmaal ter plaatse bleek het gelukkig mee te vallen.

De brandweer heeft het voertuig met een spanband vastgemaakt en een duiker heeft een controle van het voertuig gedaan in het water. De drie inzittenden zijn gecontroleerd door de ambulancedienst, maar waren niet gewond. De oorzaak is waarschijnlijk een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Enerzijds kan de plaatselijke onbekendheid van het buitenlandse voertuig in combinatie met de afsluiting van de Voorstraat ervoor hebben gezorgd dat de auto in het voetgangersgebied van het centrum van Haven terecht is gekomen. Anderzijds lijkt het water in de gracht identiek aan de natgeregende zwarte tegels aan de voet van de gracht, waardoor het een doorlopende weg lijkt.

Het voertuig is door een berger uit de gracht gehaald.

Een gedachte over “Auto rijdt in gracht Almere Haven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *