Nieuws

Station Almere Centrum dicht vanwege windstoten

Station Almere Centrum is donderdagavond vanaf 22:30 uur afgesloten voor reizigers. Vanwege verwachte harde windstoten stoppen er de rest van de avond geen treinen meer op het station.

In verband met de veiligheid door verwachte windstoten wordt station Almere Centrum vanaf 22.30 uur afgesloten voor reizigers meldt NS. Alle treinen zullen vanaf dat moment (extra) stoppen op Almere Muziekwijk. Tussen Almere Centrum en Muziekwijk worden bussen ingezet.

De afsluiting is één van de maatregelen na de vallende glasplaten op het station. Een deel van de platen is vervangen door een groot doek. ProRail heeft vooraf besloten dat het station wordt afgesloten als windkracht 9 wordt bereikt.

4 gedachten over “Station Almere Centrum dicht vanwege windstoten

  • Zoveel willen
   Ook kunnen?

 • Waarom zegt er nou eens niemand dat dit te wijten is aan het superhoge WTC gebouw, dat ervoor zorgt dat het kleinste briesje daar een windvlaag wordt. Het is daar, vooral met harde wind onleefbaar geworden en gevaarlijk bovendien.

  Beantwoorden
 • Haal gewoon dat dak eraf, als dat zo gevaarlijk is.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *