Kort nieuws

Politie onderschept gestolen boot op Gooimeer

Een politiehelikopter en een politieboot hebben in de nacht van zondag op maandag 6 augustus een gestolen speedboot onderschept op het Gooimeer, er konden 2 verdachten worden aangehouden.

Rond 02:30 uur hoorden enkele bewoners op IJburg gerommel bij een speedboot bij de steiger van hun buren die op vakantie waren en gingen poolshoogte nemen.  Op dat moment voer de speedboot van de buren met daarop twee onbekende personen er op met hoge snelheid er vandoor in de richting van het Gooimeer. De bewoner sloeg direct via 112 alarm over de diefstal.

Een politiehelikopter die vanwege een andere melding in de buurt was wist de gestolen speedboot ter hoogte van de Hollandse Brug in beeld te krijgen en in het zoeklicht te zetten, een eveneens gealarmeerde politieboot kon de gestolen boot hierop vlak voorbij de brug onderscheppen. Aan boord bevonden zich twee verdachten, mannen van 31 en 33 jaar afkomstig uit Amsterdam, die direct konden worden aangehouden. De gestolen boot is teruggebracht naar de eigenaar, en lijkt redelijk onbeschadigd.

Een gedachte over “Politie onderschept gestolen boot op Gooimeer

  • Ja dan moet je maar met je klauwen van andermans spullen afblijven. Goed dat ze gepakt zijn!!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *