Nieuws

Ongeval tussen auto en stadsbus De Steiger

Donderdagmiddag heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een stadsbus op de busbaanovergang van De Steiger in Almere Haven. De bestuurder van de auto raakte licht gewond.

Het ongeval vond omstreeks 13:30 uur plaats. Een auto komend vanaf De Steiger stak de busbaan over richting de Noorderdreef. Op dat moment reed er een lijnbus vanaf ’t Oor richting centrum Haven en op de kruising ging het mis. De auto raakte de linkervoorkant van de bus.

Een zogenoemde ‘rapid responder’ van de ambulance is ter plaatse gekomen om de bestuurder van de auto te controleren op verwondingen. Hij is op de passagiersstoel van de ‘Rapid Responder’ ter controle langs de spoedpost gebracht.

De schade aan de auto is enorm, de auto onderdelen lager metersver verspreid over de busbaan. Om deze reden is het busverkeer naar en van Almere Haven tijdelijk stilgelegd. Na enige tijd konden de bussen via het industrieterrein om het ongeval heenrijden. De dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft ter plaatse foto’s gemaakt van het ongeval. De camerabeelden aan boord van de bus zullen uitwijzen welke partij het rode licht heeft genegeerd.

De auto is door een berger afgesleept. Na ruim een uur waren De Steiger en de busbaan weer volledig toegankelijk.

Een gedachte over “Ongeval tussen auto en stadsbus De Steiger

  • Enkele minuten eerder daar het kruispunt overgestoken. Moest richting Lelystad. Omleiding (volg 3) slordig aangegeven. Veel verkeer zo op het bedrijventerrein. Waarschuwingsbord stond gedraaid dus slecht leesbaar en verkeerslichten niet opgemerkt. Heb 12 jaar op Hofmark gewoond ken de omgeving daar goed maar opeens zoveel verkeer. Een verkeersregelaar of extra gevaarmelding was zeer aanbevelingswaardig.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *