Nieuws

Burgemeester Weerwind onderbreekt vakantie vanwege geweldsincidenten

Burgemeester Franc Weerwind heeft zijn vakantie onderbroken na meerdere geweldsincidenten in korte tijd. De afgelopen dagen waren er drie steekpartijen, een schietpartij en een poging tot overval.

De burgemeester maakt zich ernstig zorgen over de recente geweldsincidenten met steek- en vuurwapens in de stad. “Ik zit er boven op en daarom ben ik formeel ook van vakantie teruggekomen om met politie en Openbaar Ministerie aan de slag te gaan zodat de daders snel gepakt kunnen kunnen worden”, zo laat Weerwind weten aan AlmereDezeWeek. De burgemeester roept getuigen op zich te melden.

Incidentenkaart

In Almere vonden dit jaar tot nu toe minstens 11 schietincidenten, 8 steekincidenten en 9 overvallen plaats. Bekijk hieronder de kaart voor meer informatie.

3 gedachten over “Burgemeester Weerwind onderbreekt vakantie vanwege geweldsincidenten

 • Harry Nak

  Tja.. als we de hele Bijlmer en Osdorp naar Almere laten verhuizen..dan is het allemaal niet zo vreemd meer.
  Begin jaren 90 was het nog leuk wonen in Almere, maar door de import van criminelen naar Almere is dat ook alweer verleden tijd.
  En zo gaat héél NL op de schop!

  Beantwoorden
  • Helemaal gelijk.
   Nederland wordt wakker!!!

 • Ik ben er ontroerd van. Nou ja, hij gaat straks in zijn gouden kantoortje zitten, bedenkt wat dooddoeners en daar zullen jullie het mee moeten doen. De perfecte opvolger van mevrouw Jorritsma. Ook zij zag geen reden om de criminaliteit, die groeiende was de kop in te drukken. Het spoorbaanpad behoefde geen extra aandacht, ondanks dat zich daar een groeiend aantal misdrijven begonnen plaats te vinden. En dan nu naar het heden. Het aantal groepjes jonge crimineeltjes nemen toe. Jongetjes die zich bezig houden met drugshandel, afpersing, beroving, inwisselen van vals geld en wapenhandel. Gemiddelde leeftijd: 15-24 jaar. Rekruteringen worden gedaan bij VMBO scholen. Meneer de burgemeester, het begint bij uw korps. Als die niets doen met gouden tips, al dan niet uit onwil, dan is de laatste dode nog niet gevallen. Slaap zacht meneer de burgemeester, ik waak zelf wel over de veiligheid van mijn omgeving.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *