Nieuws

Zaterdag grote optocht tijdens Brandweerdag

Zaterdag is de jaarlijkse Brandweerdag in Almere. Tussen 14:00 en 15:00 uur vindt er een grote optocht plaats door de stad. 

De Brandweerdag is bedoeld om mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking een leuke dag te bezorgen. In en rond de brandweerkazerne op de Markerkant zijn verschillende activiteiten te doen voor de gasten. Om 14:00 uur vertrekt er vanaf de kazerne een lange stoet met veel hulpverleningsvoertuigen om een ronde te maken door de stad.

Route optocht over de busbaan

De optocht start om 14:00 uur bij de brandweerkazerne Almere Stad gelegen aan de Markerkant. Vervolgens rijdt de stoet over de busbaan onder het station door richting de Grote Markt. In de tunnel gaat de stoet linksaf om vervolgens een ronde te maken door Filmwijk, Danswijk, Tussen de Vaarten, Verzetswijk en Parkwijk. Uiteindelijk komt de stoet rond 15:00 uur weer uit bij het stadshart.

Verkeerslichten tijdelijk buiten werking

Door middel van het tijdelijk uitschakelen van de stoplichten op de busbaan zullen de voertuigen op de busbaan volgens de wet voorrang hebben. Op oversteekplaatsen die niet via de wet geregeld kunnen worden of die extra risico met zich meebrengen, zullen aangestelde verkeersregelaars worden neergezet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *