Nieuws

Buspassagier ernstig gewond na noodstop

In Muziekwijk is donderdagmiddag 5 juli een inzittende van een stadsbus ernstig gewond geraakt. De buschauffeur moest een noodstop maken toen twee meisjes met de fiets de busbaan overstaken. Een vrouw in de bus klapte tegen het dashboard aan. Het tactisch Verkeersteam heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Rond 16.20 uur reed de stadsbus over de busbaan. Ter hoogte van de Contrabasweg stond het verkeerslicht op groen en kon de bus de kruising oversteken. Op dat moment staken er plotseling twee meisje op een fiets de busbaan over waardoor de buschauffeur een noodstop moest maken. Een 61-jarige vrouw uit Almere die in de bus stond te wachten op de volgende halte klapte daardoor met haar hoofd tegen het dashboard. De vrouw liep hoofdletsel op en is met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Haar gezondheidstoestand is op dit moment als kritiek te omschrijven.

Onderzoek

Het tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar dit ongeval en roept de twee meisjes op zich te melden. Ook is het team op zoek naar getuigen van dit verkeersongeval. Heeft u informatie over dit ongeval? Geef uw informatie dan door via 0900-8844.

2 gedachten over “Buspassagier ernstig gewond na noodstop

 • Rene ten Have

  Beste mensen van muziekwijk Contrabas weg,

  Het bericht over het ongeval met de bus kruising Contrabasweg waar 2 meisjes met de fiets overstaken, waardoor de bus een noodstop heeft moeten maken is voor de 61 jarige vrouw heel ernstig afgelopen.

  Waarom weet ik dit, omdat het mijn Indonesische vrouw betrof, zij is inderdaad door 2 agenten ter plaatsen gereanimeerd na de klap was er geen ademhaling meer, wel een zwakke hartslag.
  Ik ben door de agenten geïnformeerd en met grote spoed naar het AMC gebracht en daar trof ik mijn vrouw in coma aan. Tevens zijn er ook 5 nekwervels gebroken en daar uit is en dwarslaesie ontstaan.
  De mogelijkheid bestaat dat zij ook nooit meer zal kunnen praten.
  Zij zal ooit meer thuis komen maar naar een verzorgingshuis gaan in de toekomst.
  Kortom ons gezin is helemaal stuk geslagen hierdoor.

  Mijn vrouw is op dit moment heel ligt uit haar coma ontwaakt maar niet voldoende dus kan men nog niet vaststellen welke lichaamsdelen verlamd zijn. de aankomende wek zal er ook nog een operatie plaats vinden aan de nekwervels.

  En dit allemaal omdat er 2 meiden op de fiets gewoon door het rode licht rijden.
  Ons gezin is volledig kapot met dit gebeuren en heeft heel veel verdriet veroorzaakt.

  Mijn vrouw is in een splitsecond van een gezonde vrouw in een wrak veranderd.

  Met vriendelijke groet,

  Rene

  Beantwoorden
 • wat ontzettend erg om te lezen, hoop dat u vrouw toch nog zo hersteld dat ze toch naar huis kan.
  ik wens haar succes en sterkte met de operatie ,zal voor u duimen.
  hoop dat de meisjes dit ook lezen en actie ondernemen, als is het maar een excuus en een bloementje (al heeft u vrouw hier niks aan helaas). stukje bewust wording.
  ik hoop dat er beter gecontroleerd wordt op fietsers en hun telefoon en muziek (dopjes in hun oren) gebruik!!!! en flinke boete’s op gaan staan + bezoekje op een revalidatiecentrum (bewust wording wat ze veroorzaken)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *