Nieuws

Twee aanhoudingen in grootschalig onderzoek bij bedrijf Antennestraat

Bij een integrale controle bij een bedrijf dat melkpoeder verscheept naar China is een actieve hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij bestaat uit zo’n 648 planten. De temperatuur in de kwekerij was hoog en er werd gekweekt met koolstofdioxide, waardoor er gasflessen aanwezig waren. Deze situatie brengt een groot risico op brandgevaar met zich mee.

Tijdens de controle is een verdachte aangehouden zonder geldige identiteitspapieren. Ook waren er slaapplaatsen op de werkplek en zijn computers in beslag genomen waarmee cryptomunten (zoals de bitcoin) worden gedolven (geproduceerd). Deze computers maakten gebruik van een illegaal aangelegde elektriciteitsvoorziening. Deze situatie is in beeld gekomen vanwege hoog waterverbruik. De politie, Vitens en gemeente hebben daarop verder onderzoek gedaan. Ook Liander en de Landelijke Forensische Opsporing zijn aangesloten bij de integrale actie.

De eigenaar van de onderneming was niet aanwezig bij de controle van het bedrijf aan de Antennestraat. Hierop hebben politie en gemeente een bezoek gebracht aan zijn woning, alwaar ze eveneens een hennepkwekerij hebben aangetroffen waar net was geoogst. Bij de woning is een verdachte aangehouden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *