Kort nieuws

Politie brengt einde aan zwanenoorlog

De politie heeft dinsdag een einde gemaakt aan een zwanenoorlog in de Literatuurwijk. De agenten gingen in eerste instantie af op een melding van diefstal van zwanenkuikens.

Agenten kregen een melding van de diefstal van zwanenkuikens in de Literatuurwijk. Toen agenten ter plaatse kwamen op de gemelde locatie zagen ze inderdaad dat iemand bezig was met de jonge vogels. De betreffende man bleek geen zwanendief te zijn maar de vogels juist te willen helpen.

In het water waar de vogels zwommen bleken twee zwanenfamilies te zitten. De zwanen verdedigen hun territorium met al enkele dode jongen tot gevolg. De man wilde de kuikens helpen door ze te verplaatsen naar een andere water elders in de wijk.

De politie besloot de man te helpen. Samen met een behulpzame vrouw reden de agenten even later met een auto vol met zwanen naar de nieuwe locatie. Zo kwam er een einde aan de zwanenoorlog in de wijk.

Foto’s: ingezonden

8 gedachten over “Politie brengt einde aan zwanenoorlog

 • Smoesjes. Laat de natuur zijn gang gaan daar. Doe liever iets aan, nee t├ęgen het geweld in Oostvaardersplassen.

  Beantwoorden
  • zucht

  • Het is ook nooit goed, als we maar ergens tegen kunnen zijn is het pas goed.

  • Ik heb eigenlijk meer moeite met de omwonenden die meteen denken dat die behulpzame man kwade bedoelingen had. De man realiseerde zich blijkbaar niet dat het natuurlijk territoriumgedrag is. Maar kwade bedoelingen had hij zeker niet. Hij wilde gewoon die jonkies redden.

  • Marina je hebt duidelijk het IQ van een garnaal.
   Goed werk van deze heldin!

  • Smoesjes?Het werkt echt zo bij zwanenfamilies.Ben blij dat er oplettende burgers(en dierenvrienden) zijn die alle koppels uit elkaar gehaald hebben en vervolgens in veiligheid.Word wel eens tijd dat de mens eens door krijgt dat dieren een verrijking zijn voor ons mensen.Zonder dieren valt er niet te leven op onze aardbol.

 • Het is een leuk positief verhaal, maar de werkelijkheid is natuurlijk dat dit gewoon de simpelste oplossing was. De beste man was op eigen houtje voor natuurbeschermer aan het spelen. Was de kuikens in zijn fietstas aan het stoppen om die te verplaatsen en dan te hopen dat de dierenambulance de ouders zou overplaatsen. Echt onverantwoord. En nu word het gebracht alsof de man geweldig was. Nou blij dat ik de politie heb gebeld, maar denk niet dat dit de beste oplossing was. Er zijn heel veel zwanen dat deze in gevecht raken is natuurlijke selectie. Zielig misschien, maar volgend jaar heb je het zelfde probleem weer.

  Beantwoorden
 • @Marina, wat heeft het voor nut om de Oostvaarderplassen aan te halen? Het ene sluit het andere toch niet uit #kortdoordebocht

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *