Nieuws

Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto

Donderdagochtend heeft er een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Televisieweg en het fietspad dat parallel loopt aan de Luidsprekerstraat. De fietser is met ernstige verwondingen naar het AMC gebracht.

Omstreeks 08:20 uur vond het ongeval plaats op industrieterrein Gooisekant. Een auto komend vanaf de Hogering-kant van de Televisieweg, schepte een fietser, die op dat moment de kruising overstak. Al snel bleek dat de fietser door de harde klap ernstig verwond was. Twee ambulances en een Mobiel Medisch Team vanuit Amsterdam kwamen vervolgens ter plaatse.

Het slachtoffer is ter plaatse behandeld en vervolgens onder begeleiding van de trauma-arts per ambulance naar het AMC gebracht. De Dienst Verkeers Ongevallen Analyse van de politie is ter plaatse gekomen om de situatie in kaart te brengen. De exacte oorzaak is op dit moment nog niet bekend.

 

21 gedachten over “Fietser ernstig gewond na aanrijding met auto

 • Het is zeker een gevaarlijk kruis punt, twee van mijn kinderen zijn van hun fiets afgereden door auto. Komen huilen thuis. Agressieve auto mobiliseren gaf hun de schuld, zij zijn zo jong dat zij niet kunnen verweren of iets doen.

  Beantwoorden
 • Oorzaak lijkt me vrij duidelijk. Fietsers hebben daar voorrang. Als automobilist dien je daar rekening mee te houden. Als de fietser ernstig gewond is heeft de auto wellicht harder gereden dan wenselijk of zelfs toegestaan is.

  Beantwoorden
  • Zeer zeker te hard gereden. Voorruit van auto was kapot en fiets lag stukken verder. Vreselijk !

 • Tessa van Leijen

  Ik heb de gemeente al eens eerder op de hoogte gesteld van deze ‘gevaarlijke’ overgang. Ze wilden er niets aan doen. Auto’s rijden er keihard overheen. De gemeente gevraagd of er een stopbord of drempels konden plaatsen. Ze gaven aan dat de drempels niet konden ivm vrachtverkeer (een stuk verderop zijn wel drempels…). Hopelijk gaan ze er nu wel wat aan doen.

  Beantwoorden
 • Het is echt tijd dat de gemeente daar iets aan gaat doen..
  Wij zitten met het werk op de hoek en kijken op het fietspad/weg vanuit de kantoren. Wij houden regelmatig ons hart vast. Verschillende keren hebben enkele collega’s hulp verleent zo ook vandaag gedeeltelijk. Hoop dat het ook helemaal goed komt met die jongen 3n zijn vriendje die erbij was op de fiets.

  Beantwoorden
 • Ik was vandaag getuige van dit ongeval. Vreselijk. Ik hoop dat het met de jongens goed gaat!! Knipperlichten plaatsen zou ook een oplossing kunnen zijn. Maar hier moet echt wat gaan gebeuren. In ieder geval voor nu de markering daar opfrissen. Je ziet het amper. Jongens beterschap!

  Beantwoorden
 • Het is elke twee maanden wel raak hier
  En als het niet daar is is het wel 200 meter verderop .
  Auto’s rijden als een gek op die weg wij kijken vanuit ons werk precies op dat kruispunt en het gaat zo vaak fout en ook nog ,net zo vaak bijna fout .
  Het wordt tijd dat de gemeente Almere hier iets aan doet want dit kan echt niet meer .

  Beantwoorden
 • Situatie onbekend? Fietsers hebben voorrang! Dus automobilisten NIET! Dus stop je als automobilist voor alle fietsers!

  Beantwoorden
 • Ook ik was getuige bij dit ongeval en hoop echt dat het goed komt met beide jongens. Vooral de jongen met de hoofdwond was er naar aan toe. Zijn vriendje gilde zijn naam vlak na het ongeluk. Het heeft diepe indruk op me gemaakt en ben er nog steeds mee bezig. Wat me wel is opgevallen is dat er een grote groep mensen meteen handelde en zich om beide jongens bekommerde. Dit moet op iedere betrokkene veel indruk hebben gemaakt. Ik wens hen dan ook allen veel sterkte.

  Beantwoorden
  • Even voor alle betrokkenen, ik heb net van zijn school gehoord dat het naar omstandigheden goed gaat

  • Oh wat fijn om te horen!!! Dat schreeuwen blijft lang hangen. Ik heb verklaring afgegeven aan politie. Maar hun mogen ook niets zeggen ivm privacy. Maar fijn dat jij even dit hebt laten weten

 • Fijn om te lezen dat het naar omstandigheid goed gaat met de jongen. Vroeg me dit al dit tijd al af. Was ontzettend heftig ongeluk.
  Ook ik was getuigen van dit ongeluk, en heb een verklaring afgelegd. Beelden blijven door mijn hoofd spoken.
  Ook ik vind dat hier nu echt actie ondernomen moet worden. Ga dit ook aankaarten bij de gemeente. Dit moet stoppen. Straks wordt het wel een dodelijk ongeluk.

  Beantwoorden
 • Fijn om te lezen dat het naar omstandigheid goed gaat met de jongen. Vroeg me dit al dit tijd al af. Het was een ontzettend heftig ongeluk.
  Ook ik was getuigen van dit ongeluk, en heb een verklaring afgegeven. De beelden blijven door mijn hoofd spoken.
  Ook ik vind dat hier nu echt actie ondernomen moet worden. Ik ga dit ook aankaarten bij de gemeente. Dit moet stoppen. Straks wordt het wel een dodelijk ongeluk. Ik hou mijn hart vast.

  Beantwoorden
 • Helaas was mijn vader degene die hen aangereden heeft. Nee hij had niet te hard gereden dat is ook onderzocht, hij werd door de zon verblind. Mijn beide ouders zijn er kapot van. Mijn moeder heeft haar broertje op deze manier verloren. Wij leven met de jongens mee heel erg. Kruispunt daar is gevaarlijk ook daar zijn ze mee bezig. Wij hopen dat het meevalt. Nogmaals betreuren wij het ten zeerste. Dit had iedereen kunnen gebeuren. Zeker op zo n stom overzichtelijk kruispunt.

  Beantwoorden
  • En dank je Frances dat je laat weten dat het naar omstandigheden goed gaat. Wij krijgen helaas ook maar beperkte tot geen informatie.

 • Stephanie bosma

  Dank je voor je bericht dat het naar omstandigheden goed gaat met de jongen. Wij zitten ook al de hele tijd te denken hoe het met hem gaat. Mijn vader is degene die hem aangereden heeft. Nee niet omdat hij te hard reed maar omdat hij de zon in de ogen kreeg. Het is ook onderzocht en bevestigd dat hij niet te hard reed. De kruising daar is vreselijk en mijn beide ouders incl ik betreuren dit zeer. Mijn vader en mijn moeder wiens broertje destijds helaas doodgereden is zijn er echt wel kapot van. Wij wensen de familie sterkte en hopen dat alles weer goed komt. Daar het contact alleen via de politie loopt weten wij niet echt hoe het met de jongens gaat. Nogmaals wij vinden het heel erg.

  Beantwoorden
 • Het bericht dat het redelijk goed gaat is niet van mij afkomstig maar van Marja Brand. Sterkte voor iedereen!

  Beantwoorden
 • Michael Wardenaar

  Allemaal zijn we er kapot van, het blijft op je netvlies gedrukt staan. Telkens denk je er weer aan.
  Schuld is in deze niemand te verwijten!
  Alleen de gemeente kan deze last op zichnemen!
  Vanuit ons kantoor zien wij dagelijks een fietser of brommer ontsnappen aan erger.
  Er zijn fietsers en bromfietsers welke totaal niet op of omkijken als zij het fietspad oversteken, ook zijn er automobilisten welke de kruising passeren als of ze op een racebaan rijden.
  Zelfs vrachtwagens die zich totaal niet aan de situatie aanpassen. Je moet er niet aan denken wat er allemaal kan gebeuren.

  Ik wens voor beide jongens een snel herstel en alle betrokkene veel sterkte toe!

  Gemeente nu is het jullie beurt!

  Beantwoorden
 • Als het goed is krijg ik volgende week nogmaals een update hoe het gaat. Ik zal dit ook aan jullie laten weten. Kan me namelijk voorstellen dat iedereen er erg mee zit. Het laat mij ook niet los, ondanks dat ik nu gehoord heb dat het naar omstandigheden goed gaat.

  Beantwoorden
  • Beste Marja, hartelijk bedankt voor jouw bemiddeling. Ben jij zijn docente? Mag de jongen in het AMC een voornaam hebben? En ook zijn vriendje? Ik ben de moeder van Stephanie en echtgenote van degene die de kinderen, verblind door de laagstaande zon,aanreed. Het gebeuren houdt ook onze gemoederen dagelijks bezig. Heb, zoals Stephanie al zei, mijn 16 jarige broertje, 3 dagen na zijn verjaardag, aan een dergelijk ongeluk verloren. Mijn moeder stond er alleen voor als jonge weduwe met 6 opgroeiende kinderen. Alleen bij de dader was er alcoholmisbruik in het spel. Haar ongelooflijke verdriet zit op mijn netvlies! Begrijp de ouders van de slachtoffers dus heel erg goed. Mijn man loopt erbij als een zombie. Voelt zich zo machteloos. Wij lijden oprecht met de ouders mee. Zijn nu sinds 4 jaar ook grootouders die hun hart vasthouden voor hetgeen ook onze kleinkinderen kan treffen. Kun jij de ouders en natuurlijk hun zonen sterkte en kracht toewensen?

 • Hallo Fransisca,
  Nee ik ken de jongens niet zelf. Ik werk op een andere school en heb de school van de jongens gebeld en gevraagd hoe het met hen ging. Ze mogen natuurlijk geen namen of details geven maar konden in ieder geval op,dat moment wel aangeven dat het naar omstandigheden goed ging. Dat was voor mij het belangrijkste. Vanuit school is aangeboden om deze week nogmaals te laten horen hoe het ging. Ik begrijp heel goed dat jullie zelf graag en bericht bij hen willen achterlaten maar daar kan ik helaas denk ik niets in betekenen. Mocht ik gebeld worden zal ik het in ieder geval aangeven aan de school.
  Jullie ook veel sterkte gewenst,
  Met vriendelijke groet,
  Marja Brand

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *