Kort nieuws

Brandweer rukt uit voor stormschade in Poort

De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt naar het warmteoverdrachtstation van NUON in Almere Poort vanwege stormschade aan het gebouw.

Rond 17:00 uur zag een buurtbewoonster dat een stuk dakrand van metaal/aluminium bij het gebouw aan de Adriaen Blockstraat los hing. De vrouw waarschuwde de hulpdiensten die vervolgens ter plaatse kwamen.

De brandweer heeft het stuk van de dakrand met een slijptol afgeslepen waarna er geen gevaar meer was. De brandweer is in het verleden al vaker bij dit gebouw geweest voor verschillende stormschade-meldingen.

Een gedachte over “Brandweer rukt uit voor stormschade in Poort

  • Schade door storm is altijd vervelend maar dit gebouw lijkt er wel wat meer vatbaar voor dan andere gebouwen aangezien de brandweer al meerdere malen voor stormschade moest uitrukken. Wellicht is er tijdens de ontwikkeling van het gebouw niet voldoende rekening gehouden met krachtige rukwinden?

    Aluminium is eenvoudig te buigen dus als men kiest om daarvan de dakrand te maken terwijl de wind er achter kan komen, dan is het wachten op problemen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *