Persberichten

Overval Faunabuurt in Opsporing Verzocht

De bewoners van een huis aan de Panterweg in de Fauanbuurt raken gewond als twee overvallers hun huis binnendringen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Het gebeurt op vrijdagavond 23 maart 2018. Bij het Almeerse gezin liggen de kinderen op bed en kijken de ouders televisie, wanneer er rond 21.10 uur wordt aangebeld. De vader des huizes doet de deur open en ziet een man staan in een heel echt lijkend politie-uniform staan. Die duwt de bewoner direct naar de grond en er ontstaat een worsteling.

Verkeerde huis

Achter de nep-agent aan stormt een tweede dader naar binnen. Hij richt direct een vuurwapen op het vrouwelijke slachtoffer en vraagt waar de kluis is. Nadat zij ontkent dat er een kluis in huis is, volgt een opmerkelijke vraag: de gewapende man informeert naar de afkomst van het gezin, waarop de vrouw antwoordt dat zij Nederlands zijn.

Dan blijkt overduidelijk dat de overvallers zich hebben vergist. “Shit, we hebben het verkeerde huis,” zegt de ene dader tegen de andere, “Het zijn geen negers.”

Tie-wraps

Toch vertrekken de mannen niet. Ze binden bij het echtpaar de polsen bij elkaar met tie-wraps en doorzoeken het huis. Het enige dat ze meenemen is een oranje jas van het merk Tenson. Die jas is tot nu toe niet teruggevonden.

Signalementen

Dader 1 (de nepagent):

 • jongeman
 • leeftijd ongeveer 20 jaar
 • getinte huidskleur
 • had een stoppelbaard
 • slank gebouwd
 • lengte ruim 1,70 meter.

Van deze man in het echt lijkende uniform is er een compositietekening.

Dader 2 (degene met het vuurwapen):

 • jongeman
 • leeftijd ongeveer 20 jaar
 • afgetraind ogend lichaam (alsof hij geregeld naar de sportschool gaat)
 • droeg een bivakmuts
 • had donkergekleurde kleding aan
 • lengte circa 1,80 meter (iets langer dan zijn handlanger)
 • sprak met een Antilliaans of Surinaams accent.

Opmerkelijke geur

Opmerkelijk is dat het beide slachtoffers opviel dat één van de daders nogal opmerkelijk rook; naar speculaas volgens de een en naar leer volgens de ander. Het is mogelijk dat hij de geur ‘Leather + Cookies’ droeg van het merk Axe.

Overeenkomsten met overval in Weesp

De recherche doet bij het onderzoek naar deze zaak ook onderzoek naar een overval op een woning aan de Achtergracht in Weesp in de nacht van 12 op 13 mei 2017. Toen kwamen drie mannen daar een woning binnen en deden zich voor als politieagenten. Ze bedreigden de bewoners met een kapmes en namen een geringe buit mee.

In beide overvallen is het vermoeden dat de daders bij de verkeerde woning waren en dachten een specifieke buit te kunnen bemachtigen. In Almere ging dat om een kluis, in Weesp om een hennepkwekerij. In beide gevallen waren die niet in de woning aanwezig.

Bij beide overvallen lieten de daders zich niet door hun eigen vergissing ervan weerhouden het huis te doorzoeken.

Vragen

 • Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Panterweg in Almere, op vrijdag 23 maart 2018 tussen 20.30 en 22.00 uur?
 • Wie heeft een idee welke woning de daders op het oog hebben kunnen gehad? Weet u wellicht ook waarom?
 • Wie heeft, mogelijk in of in de omgeving van Almere, een oranje Tenson jas gevonden?
 • Wie herkent een dader of beiden, aan de hand van de compositietekening en/of de signalementen? Denkt u ook aan een mogelijke combinatie met een politie-uniform en/of die specifieke geur die misschien van Axe is.

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

Video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *