Nieuws

Grote brand in seniorenflat Mozartweg

In een appartementencomplex aan de Mozartweg in Muziekwijk heeft dinsdagavond een grote brand gewoed.

Rond 19:45 uur werden hulpdiensten gewaarschuwd vanwege een woningbrand. Al snel bleek het te gaan om een uitslaande brand. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand en is met veel mensen en materiaal ter plaatse. Inmiddels heeft de brandweer de situatie onder contorle. Door de felle brand raakten ook naastgelegen woningen beschadigd.

Meerdere personen hebben door de brand rookintoxicatie opgelopen. Een drietal ambulances zijn ter plaatse gekomen om alle slachtoffers, vier in totaal, te behandelen. Daarnaast is de flat ook ontruimd door hulpdiensten.

De overige bewoners zijn door de politie opgevangen en per auto naar het nabijgelegen zwembad gebracht. De dierenambulance heeft een kat meegenomen die door de brandweer kon worden gered. Een tweede kat heeft de brand helaas niet overleefd. Volgens een woorvoerder van de brandweer hebben drie woningen forse schade opgelopen en is er één woning volledig uitgebrand.

Wat de oorzaak is geweest is op dit moment nog niet bekend. Burgemeester Franc Weerwind is inmiddels ook ter plaatse gekomen om zich op de hoogte te laten stellen.

 

 

2 gedachten over “Grote brand in seniorenflat Mozartweg

  • Mooi dat onze burgemeester Franc Weerwind deze betrokkenheid getoond heeft.
    Een belangrijk gebaar!

    Beantwoorden
    • Zeker, zoals een burgervader het betaamt!
      Goede zet van Franc!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *