Nieuws

Opnieuw demonstratie tegen beleid Oostvaardersplassen

In Lelystad hebben actievoerders vandaag opnieuw actie gevoerd tegen het beleid in de Oostvaardersplassen. Een lange stoet met auto’s reed via Lelystad over de A6 richting Almere.

De actievoerders kwamen zondagmiddag om 12 uur bijeen vlakbij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer bij de Knardijk in Lelystad. Honderden mensen demonstreerden er tegen het beleid van de provincie wat wordt gevoerd in de Oostvaardersplassen. Na diverse toespraken, het leggen van bloemen en een minuut stilte voor de omgekomen dieren, vertrok een (rouw)stoet met meer dan 200 voertuigen over de Torenvalkweg richting het provinciehuis in het centrum van Lelystad. Het provinciehuis werd luid toeterend voorbij gereden, een andere groep legde daar bloemen en hield een minuut stilte. De actievoerders gingen vervolgens met de stoet de A6 richting Almere op om, net als de politie een aantal jaar gelden, een langzaam rijden actie te voeren. Dit zorgde voor een file van ongeveer 12 km en een aantal minuten oponthoud voor de rest van het verkeer.

Al maanden voeren actievoerders acties rondom de Oostvaardersplassen. Hoewel de demonstraties vooral plaatsvinden bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Lelystad, zijn ook aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen duidelijk sporen te zien van de acties. Langs de E. Heimansweg in het kassengebied hangen aan diverse bomen rouwlinten en is op meerdere plaatsen hooi/stro over de hekken gegooid.

3 gedachten over “Opnieuw demonstratie tegen beleid Oostvaardersplassen

  • de linten bij het kassengebied hebben we snel verwijdert, wij, bewoners en medewerkers van dat gebied, zijn al dat hysterische gespuis al heel lang zat. We hebben ons nog steeds redelijk afzijdig gehouden, maar die gasten die zeggen “dierenvrienden” te zijn schelden je gewoon uit, gooien bedreigingen naar je kop en staan met hun auto,s regelmatig in de weg. Ze hebben al lang hun punt gemaakt maar weten niet van ophouden, ondanks het bijvoeren door SBB, de groei van grassen en andere gewassen in het gebied, blijven ze komen. STOP ERMEE !!!

    Beantwoorden
    • Ben het met Bertus eens, er zijn petities overhandigd en moet het daarmee maar eens afgelopen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *