Kort nieuws

Nieuwe drugstest politie ook in Almere

Sinds kort heeft de politie in Almere de mogelijkheid om bestuurders met een speekseltest te testen op het gebruik van drugs. De speekseltest wordt sinds juli 2017 uitgerold over Nederland. 25.000 agenten worden opgeleid om snelle drugstesten te kunnen afnemen. 

Weggebruikers kunnen vanaf 1 juli 2017 gecontroleerd worden op drugsgebruik met behulp van een speekseltester. De politie gaat dit nieuwe instrument inzetten in het verkeer. Sinds juli vorig jaar gelden wettelijke limieten voor amfetamine-achtige stoffen, cocaïne, opiaten (morfine/heroïne), cannabis (THC) en GHB-achtige stoffen. Voor een combinatie van drugs of een combinatie van drugs met alcohol gelden nul-limieten.

De politie zet de speekseltester in als er aanwijzingen zijn dat een automobilist drugs heeft gebruikt; bijvoorbeeld door bijzonder rijgedrag, vermoedens bij een standaard verkeerscontrole (zoals verwijde pupillen en overmatig zweten) of het wegrijden na het bezoek aan een coffeeshop in combinatie met andere indicatoren. Ook kan de test worden ingezet na een verkeersongeval. Op dit moment worden politiemensen nog getraind om het nieuwe instrument te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *