Nieuws

Grote brand in schuur Zeewolde

Dinsdagochtend is er een grote brand uitgebroken in een schuur met geiten in Zeewolde. Tientallen geiten zouden zijn omgekomen.

De brand brak even voor 11:30 uur uit in een schuur aan de Ooievaarsweg. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. Brandweerlieden uit de hele provincie, waaronder Almere, rukten uit om de brand te bestrijden. De brand is inmiddels onder controle.

De brandweer meldt dat er ongeveer 300 geiten aanwezig waren in de schuur. Een deel kon ontsnappen nadat er een gat in de muur was gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid is een groot deel van de dieren omgekomen. Een dierenarts zal de dieren die konden ontsnappen onderzoeken.

Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. De rook van de brand trok richting Lelystad en vormt geen gevaar voor Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *