Nieuws

23 Flevolandse brandweerlieden namen deel aan WTC Trappenloop

Woensdagavond werd de Almeerse WTC Trappenloop voor de zevende keer gehouden. Verschillende brandweerkorpsen namen opnieuw deel in hun eigen klasse.

De hele avond werd de WTC Trappenloop in verschillende klassen uitgevoerd. Er werd begonnen met de Kids Run, vervolgens de Kids Voetbal Run, daarna de Business Run, daarna was het de beurt aan de brandweerlieden en als laatste de Individuele Run.

De Trappenloop bestaat uit 30 verdiepingen en meer dan 600 treden. Er werd op de begane grond begonnen, om vervolgens buitenlangs de parkeergarage binnen te gaan. In de parkeergarage werd er naar -4 gelopen, om daarna te beginnen aan de trappen. Vanuit de parkeergarage ging men door de centrale hal naar het trappenhuis. De finish bevond zich op de 26ste verdieping.

Uitslagen

In totaal deden 44 brandweerlieden mee, waarvan 23 uit Flevoland. De Almeerse titelverdediger Mark Scheermeijer van vorig jaar kwam met een tijd van 6 minuut 28 seconden boven. Dit was helaas niet genoeg voor de winst, de Duitse conculega Martin Brieder kwam namelijk met een ongelofelijke tijd van 5 minuten en 41 seconden boven! De derde plek ging naar de Belgische Goffin Marc, met een tijd van 6 minuten en 36 seconden.

Bij de vrouwen won Lianne Uiterwijk uit Dronten, zij kwam met een tijd van 10 minuten en 28 seconden boven aan. De tweede plek was voor Carineke Beuker uit Zeewolde, met een tijd van 10 minuten en 51 seconden. De derde plek was voor Tessa Kampman uit Lelystad met een tijd van 13 minuten en 18 seconden.

5 gedachten over “23 Flevolandse brandweerlieden namen deel aan WTC Trappenloop

 • Ik hoop van harte dat dit allemaal in de vrije tijd gebeurt.

  Beantwoorden
  • Ik hoop van harte dat je niet de rest van je leven een azijnzeikert blijft.

   Wees blij dat deze mensen serieus genoeg zijn om hun conditie op peil te houden om onder alle omstandigheden klaar te staan voor hun medemensen.

   En voor de record… zij doen dit in hun eigen tijd.

  • Pfffff. Hou’s op hoor. Gasten zitten 23 van de 24 uur tv te kijken. Niet te veel credits he?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *