Nieuws

Man onderkoeld na avontuur op Weerwater

Een man is zondagochtend met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht nadat hij door het ijs op het Waterwater was gezakt. Dat meldt Fire24/7 op social media.

De brandweer was klaar met een oefening bij The View langs het Weerwater toen twee verschillende melders vertelden dat zij een man op het ijs hadden gezien. Deze liep eerst over het ijs en daarna zagen ze dat hij op het ijs lag. De brandweerlieden zijn snel richting de opgegeven locatie gereden om poolshoogte te nemen. Eenmaal ter plaatse hebben de brandweerlieden contact gezocht met de man. Hij was nog niet door het ijs gezakt en vond de komst van de brandweer dan ook niet nodig. Hij wilde zich omdraaien, en de andere kant op tijgeren over het ijs. Doordat het ijs begon te kraken draaide hij zich weer om.

De man wilde toch naar de kant komen. Ondertussen waren ook de politie en ambulance gealarmeerd. Duikers zijn met een redbord het ijs opgegaan om de man te helpen. Ondertussen tijgerde hij terug richting de waterkant. Vlakbij de waterkant zakte de man alsnog door het ijs. De man is gecontroleerd in een ambulance en is vanwege onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

Vanmorgen waren wij met de Kazerne Almere Stad (25-4111, 25-4131 en de 25-4171) aan het oefenen bij The View langs het weerwater. Daar in het havenkommetje lag er goed dik ijs. Wij hebben een oefening bijt zagen gehouden. Nadat we klaar waren met oefenen kwamen er twee verschillende melders naar ons toe. Zij hadden een meneer waargenomen op het ijs, deze liep eerst over het ijs en daarna zagen ze dat hij op het ijs lag. Derhalve dachten zij dat hij door het ijs was gezakt. Met de HV 25-4171 zijn wij snel die kant op gereden om polshoogte nemen. Ondertussen zouden de duikers hun pak aan doen en ook die kant op komen. Enigszins in de buurt gekomen hebben wij contact gezocht met de man. Hij was nog niet door het ijs gezakt. Hij vond onze komst ook totaal niet nodig. Hij wilde zich omdraaien en een andere kant op tijgeren over het ijs. Doordat het ijs begon te kraken draaide hij zich om en zijn gedrag veranderde. Hij wilde toch wel graag naar de kant komen. Ondertussen had de bevelvoerder de AlarmCentrale ingelicht en de ambulance en politie ter plaatse gevraagd. De duikers waren in duikpak en met redbord naar de locatie gekomen. Zij waren gereed om het water in te gaan. Ondertussen was meneer naar de kant aan het tijgeren. De duikers gingen het water in en waren onderweg. De man wilde graag zelf naar de kant komen. Hij heeft het stuk terug getijgerd en vlakbij de kant ging hij door het ijs waardoor hij alsnog een nat pak overhield aan zijn avontuur. Meneer is door de ambulance gecontroleerd en zij hebben hem meegenomen naar het ziekenhuis vanwege onderkoelingsverschijnselen. #brandweer #uitruk #politie #ambulance #almere #flevoland

Een bericht gedeeld door Fire24/7 (@fire247_) op

Een gedachte over “Man onderkoeld na avontuur op Weerwater

 • Hoi allemaal,

  Als enige over het Weerwater.
  Wel is het heel dom en levens gevaarlijk.

  Afgelopen nacht was ik wakker en werd heel bang van deze actie. In het midden van het meer lag ik en hoorde het ijs kraken…., En O…, God…, Hoe verder?

  Jelle
  Almere/Urk

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *