Nieuws

Actievoerders Oostvaardersplassen zorgen voor vertraging op spoor

Het treinverkeer tussen Almere en Lelystad is zondagmiddag vertraagd door actievoerders op het spoor. De politie heeft niemand aangehouden. 

Rond 16:00 liepen er ter hoogte van de Grote Praambult actievoerders over het spoor om voer naar de Oostvaardersplassen te brengen. Enkele personen waren over het hek geklommen en liepen met balen hooi en ander voedsel over het spoor. ProRail noemt het levensgevaarlijk en roept met klem op om van het spoor af te gaan. De actievoerders bij de Grote Praambult waren zichtbaar blij met iedere vertraagde trein die voorbij kwam. Op Omroep Flevoland zijn foto’s verschenen van de gevaarlijke actie.

Door de personen op het spoor moesten treinen door de Oostvaardersplassen rijden met een snelheidsbeperking van 40 km/u. Eerder dit weekend werd het treinverkeer ook al verstoord door personen op het spoor.

4 gedachten over “Actievoerders Oostvaardersplassen zorgen voor vertraging op spoor

 • grietje van de woude

  Wat willen de actievoerders nu bereiken? De beesten worden toch bijgevoerd, misschien geven ze nu juist het verkeerde aan die beesten waardoor ze ziek worden. Dat je stem wil laten horen en een protest tocht houd, maar breng niet jezelf en anderen in gevaar door over die rails te klimmen. Zielige vertoning dit. Wil je je laten zien en zeggen goed he ik was erbij………..

  Beantwoorden
 • Ik ben het met u eens, maar als niemand iets doet, gebeurt er ook niets. Ik heb het idee achter die Oostervaardersplassen nooit begrepen. Natuur kan je niet beheren, dan is het geen natuur meer. Zodra je een hek om een beest zet, neem je de verantwoording voor dat dier op je. Een boer die zijn koeien in het weiland laat verhongeren, krijgt terecht een boete. Wat is aan dit idee ooit anders geweest? We zouden onze hekkenzet manie sowieso eens aan een nadere (psychologische) studie kunnen onderwerpen.

  Beantwoorden
 • Ze waren blij een vertraagde trein te zien. Waarom? Wat heeft dat te maken met de dieren daar? Wat is eigenlijk het hele probleem?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *