Kort nieuws

‘Vrouw krijgt mes op de keel bij straatroof’

Een vrouw is vrijdag 9 februari hardhandig van haar telefoon beroofd. Zij fietste toen langs de Havendreef in de richting van Almere Haven. Ter hoogte van het Burgerspad werd zij door twee personen gedwongen om haar telefoon af te staan.

Nadat de vrouw haar telefoon en een geldbedrag had gegeven moest ook de telefoon naar de fabrieksinstellingen worden gezet. Omdat dit niet direct lukte zette een verdachte het mes op de keel van de vrouw. Nadat haar spullen waren afgenomen moest ze van de daders de andere kant op fietsen om te blijven leven, zo zegt het slachtoffer in een oproep op Facebook. De politie is direct na de melding naar het slachtoffer gegaan en heeft in de omgeving nog gezocht naar de daders. Volgens de politie is er aangifte gedaan en loopt het onderzoek nog.

Een woordvoerder geeft aan dat er dit jaar 12 straatroven hebben plaatsgevonden, een kleine daling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar noemt deze werkwijze desondanks wel uitzonderlijk. De politie kon desgevraagd geen informatie verschaffen over het signalement van de daders. Het slachtoffer heeft in haar oproep op Facebook het volgende signalement gedeeld:

Jongen 1:

Slank postuur
Ongeveer 1,70
Tussen de 18 en 20 jaar oud
Lichtgetint
Zwart krullend haar dat onder de oog gaten van de bivak muts uitkwam
Marokkaans/Turks accent
Grijs trainingspak
Mes op zak

Jongen 2:

Slank postuur
Ongeveer 1,70
Tussen de 18 en 20 jaar oud
Lichtgetint
Marokkaans/Turks accent
Zwart trainingspak
Groot zwart pistool

Heeft u infomatie over de straatroof en/of de daders, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *