Nieuws

Relatief rustige jaarwisseling voor hulpdiensten in Almere

De jaarwisseling heeft in Almere niet tot grote incidenten geleid. Het aantal incidenten was minder in vergelijking met de vorige jaarwisseling. 

Aan de Capricciostraat in Muziekwijk brak rond 23:15 een brand uit in een schuur. Omdat het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen tandartspraktijk werden meerdere brandweervoertuigen ingezet. De brand kon ondanks een aanwakkerende wind snel worden geblust. De schade aan het gebouw viel hierdoor mee.

De brandweer rukte ook twee keer uit voor een melding van een woningbrand, eerst op het Dichterhof en later op het Walvisplein. In beide gevallen ging het om een kleine brand op een balkon die snel onder controle kon worden gebracht. Verder heeft de brandweer zich vooral bezig gehouden met het blussen van afval- en containerbranden door heel Almere. Voor hardnekkige branden aan de Frambozenstraat en in de Zomerstraat moest de brandweer er zelfs twee keer aan te pas komen.

Op de spoedpost van het Flevoziekenhuis zijn gedurende de jaarwisseling drie mensen met vuurwerkletsel binnengebracht. Vanuit de politie zijn geen bijzonderheden gemeld. Ook zijn er geen signalen bekend van geweld tegen hulpverleners. Wel werd door agenten vanochtend een hond van de A6 ter hoogte van afslag Almere West gehaald. De hond bleek te zijn weggelopen vanwege de harde knallen van vuurwerk. Verder gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van de schade.

Een volledig overzicht van alle gebeurtenissen is ook terug te vinden in ons liveblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *