Nieuws

Hulpdiensten druk met stormschades

Woensdag is de eerste storm van het jaar over Nederland getrokken. In Almere zijn de hulpdiensten meerdere keren in actie gekomen voor meldingen van stormschade. De Almeerse brandweer is tot nu toe 12 keer uitgerukt. Hieronder een overzicht van de verschillende meldingen tot nu toe. 

Almere Buiten

Centrum Almere Buiten
Bij een nieuwbouwproject in het centrum van Almere Buiten zouden steigerplanken rondvliegen. Uit voorzorg is de Rio de Janeirostraat sinds 12:30 uur afgesloten door de politie.

Stripheldenbuurt
De brandweer is met een hoogwerker ter plaatse geweest bij een woning aan de Wim Meuldijklaan. De brandweer heeft daar een loszittende daklijst naar beneden gehaald.

Buitenvaart
Op de Jac. P. Thijsseweg in de Buitenvaart lag een kleine boom op de weg. De brandweer heeft de boom aan de kant gelegd.

Almere Stad

Stedenwijk
Bij een flat aan de Hengelostraat was een stuk gevel los komen te zitten. De brandweer heeft het stuk gevel vastgeschroefd met een boormachine.

Noorderplassen
Bij een woning aan de Sonar was dakleer los gaan zitten. Hierdoor is ook isolatiemateriaal weggewaaid.

Tussenring
In het midden van de Tussenring hing een zonnepaneel los aan een draadje. Brandweerlieden hebben de zonnepaneel meegenomen.

Almere Poort

Homeruskwartier
Op de Dionysusstraat in Poort liet een deel van de zijkant van een huis los. Hierdoor ontstond lichte schade bij een woning aan de overzijde van de straat. Brandweer is met een hoogwerker ter plaatse geweest.

Nobelhorst / Almere Duin
De brandweer is kort ter plaatse geweest op de Karl Braunstraat in Nobelhorst voor een stormschade melding. De brandweer was echter al weer snel met vervolg. In Almere Duin moest de brandweer twee keer in actie komen. De eerste keer voor een loszittend object op een dak van een flat aan de Zeeduinweg. Reden van de tweede inzet is ons nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *