Persberichten

Politie start met WhatsApp initiatief tijdens de jaarwisseling

Een jaarwisseling verloopt rumoeriger dan in reguliere nachten. Meestal is het een drukke nacht met veel meldingen over ordeverstoringen, ernstige overlast en/of vernielingen. Dit soort incidenten horen niet samen te vallen met een jaarwisseling. Het feestelijke karakter van Oud en Nieuw zou centraal moeten staan. Daarom zijn politie en gemeente voortdurend bezig zich voor te bereiden op een komende jaarwisseling. Tijdens de komende jaarwisseling richt de politie voor de eerste keer een specifieke WhatsApp groep voor Almere in.

Het is een pilotproject dat zich dit jaar richt op de wijken Muziekwijk-Zuid/ Tussen de Vaarten/ Striphelden-Molen- en Eilandenbuurt. De WhatsApp coördinatoren in deze wijken hebben rechtstreeks contact met de politie in Almere en geven direct informatie over incidenten die dan plaatsvinden. Medewerkers van de politie zijn tijdens de jaarwisseling vrijgemaakt om aan de slag te gaan met deze informatie. Waardevolle tijd gaat hierdoor niet verloren. Bovendien kunnen de coördinatoren ook gewaarschuwd worden op het moment dat er iets in de wijk gebeurt dat aandacht vraagt.

Geen vervanging andere meldnummers

WhatsApp is overigens geen vervanging van het alarmnummer 1-1-2. Ziet men een misdrijf gebeuren en is er direct politie nodig, dan blijft het alarmnummer 1-1-2 het belangrijkste meldnummer. Daarnaast geldt dat bij ernstige incidenten ergens anders in de gemeente Almere, de politie haar aandacht tijdelijk kan verleggen. De pilot wordt in januari 2018 geëvalueerd.

Dit persbericht komt van politie.nl

4 gedachten over “Politie start met WhatsApp initiatief tijdens de jaarwisseling

  • Adrie de Haan

    Kan ik me daar bij aansluiten voor de filmwijk zuid?

    Beantwoorden
    • daar gebeurt waarschijnelijk te veel, dan raakt WhatsApp overspannen.?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *