Kort nieuws

Ondergrondse hennepkwekerij opgerold De Steiger, vier aanhoudingen

Woensdagmiddag heeft de politie samen met de gemeente een controle gedaan bij een bedrijfspand aan De Steiger. In het bedrijfspand trof de politie een ondergrondse hennepkwekerij aan. Er zijn vier aanhoudingen verricht.

De hennepkwekerij bevond zich onder de grond. Dit gebouw heeft geen kruipruimte, dus is er een enorme ruimte onder het gebouw uitgegraven. Het ondergrondse gedeelte bestond uit twee ruimtes, bedoeld voor het kweken van hennep. Het eerste gedeelte was reeds gereed, daar stonden meer dan 700 planten. Het tweede gedeelte was nog in aanmaak. Er is een meterkast onder de grond gemaakt om de afgetapte stroom te verdelen.

Tijdens de controle trof de politie vier personen aan in het gebouw. Twee verdachten hebben zich gepoogd te verstoppen in een ruimte waar leidingen waren aangelegd. Alle vier de verdachten zijn aangehouden. In en buiten het pand stonden meerdere zeecontainers waar alle aarde van het uitgraven was opgeslagen. In het pand was tevens een dubbele muur gemaakt met een frame erin.

Liander heeft de stroomtoevoer naar het bedrijfspand afgesloten. Een ruimingsbedrijf is ter plaatse gekomen om het pand leeg te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *