Persberichten

Straatroof 17-jarige jongen Kolkgriend in Opsporing Verzocht

Op vrijdag 5 mei 2017 werd aan de Kolkgriend in Almere Haven een 17-jarige jongen mishandeld en beroofd. In het programma Opsporing Verzocht zijn camerabeelden uitgezonden van degene die een uur later pint met de gestolen pinpas. 

De jongen reed rond 15.00 uur op zijn scooter vlakbij de bushalte aan de Kolkgriend toen twee jonge mannen een vuurtje aan hem vroegen. Hij is toen gestopt en pakte zijn aansteker, maar kreeg meteen meerdere vuistslagen tegen zijn hoofd. Hij is gevallen, en toen hij op de grond lag is zijn tas losgesneden met een mes. De twee straatrovers zijn er met zijn scooter van doorgegaan, een zwarte Piaggio Zip.

Pinnen met gestolen bankpas

Nog geen uur na de straatroof wordt er met zijn gestolen bankpas gepind bij de Albert Heijn op het ’s Hertogenboschplein. Omdat hij geen pincode heeft kan hij alleen via contactloos betalen aan geld komen. Hij vraagt 20 euro kasgeld bij de infobalie. Daar zijn bewakingsbeelden van. Diezelfde jonge man was vlak daarvoor ook gefilmd terwijl hij een snackbar naast de Albert Heijn bezocht. Hij is dan samen met iemand anders. Dat zou misschien de andere straatrover kunnen zijn geweest.

Tip de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online melden kan ook via het tipformulier.

Video

Bron: opsporingverzocht.avrotros.nl

2 gedachten over “Straatroof 17-jarige jongen Kolkgriend in Opsporing Verzocht

  • Een iphone camera maakt nog duidelijkere beelden dan die van de bewakingscamera’s.

    Beantwoorden
  • Van mij mag dader gepakt worden, zet hem maar paar jaar vast, brood en water

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *