Kort nieuws

Aanrijding tussen fietser en bus in De Hoven

Donderdagochtend heeft in Almere Haven een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een stadsbus. Het busverkeer heeft vanwege het ongeval anderhalf uur stilgelegen. 

Een meisje reed rond 10:40 uur over het fietspad tussen het Langshof en het Binnenhof. Op de kruising met de busbaan kwam ze door een onbekende oorzaak met een stadsbus in botsing. In eerste instantie werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze bleek eenmaal boven het plaats van het ongeval niet meer nodig te zijn en is afgemeld. De fietser was aanspreekbaar en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak en omstandigheden van het ongeval. Vanwege het ongeval en het onderzoek heeft het busverkeer in Almere Haven anderhalf uur stilgelegen.

5 gedachten over “Aanrijding tussen fietser en bus in De Hoven

 • ook fietsers die op hun telefoon bezig zijn en oordoppen in hebben,maar ook buschauffeurs die veel tehard op een kruising aan komen rijden omdat ze verwachten dat het licht op groen springt,heb vaak genoeg meegemaakt dat ze gewoon door rood denderen en veels te hard rijden.

  Beantwoorden
  • Hoe weet jij nou of ze te hard rijden op de busbaan mogen de bussen 50 km per uur maar dat halen ze bij lange na niet. Mensen denken altijd dat een bus hard rijdt dat komt omdat hij groot is en dan lijkt 45 km al hard. De bussen krijgen een wit voorlicht zodat ze weten dat het verkeerslicht op groen springt en ja dan komen er fietsers aan met oordopjes die niks horen en als er dan wat gebeurt krijgt de chauffeur weer de schuld. Dus wacht eerst het onderzoek af voordat je weer een chauffeur beschuldigd.

  • Klopt…de bus chauffeurs denderen maar door. Ik heb wel eens gehoord, dat ze bewust een aanrijding veroorzaken, omdat ze zo sterk verzekerd zijn, dat je altijd verliest. Ze nemen het “op tijd rijden” wel erg letterlijk, met alle risico’s van dien.

 • En weer is het raak zou als gemeente is zorgen dat daar de bosjes wat lager worden gemaakt aan de kant van de meergronden en langshof en dat de lichten het doen die aangeven dat der een bus aan komt plus geluid zal een hoop slachtoffers schellen.
  EN NU IN ENE DOEN DE lichten inclusief het geluid het weer in eens na dat ze het 24 uur niet hebben gedaan misschien wel langer.
  En dan na het ongeluk doen ze het wel weer jammer allemaal maar ja het kan in almere.

  Beantwoorden
 • Ik geef niemand de schuld, maar toch…die smartfones zouden op de weg bij kinderen verboden moeten worden. Ze luisteren naar muziek en gaan zo op in hun muziek dat ze compleet in hun eigen wereldje leven, waardoor ze geen lichten meer zien en geen bellen meer horen. Drie weken geleden is een zoon van goede kennissen door een Intercity gegrepen. De bomen aan zijn kant waren al open gegaan, aan de andere kant waren ze nog dicht, hij is gaan fietsen heeft ook de lichten en bellen niet opgemerkt…Niets meer van t arme kind over. Ik zou toch de ouders verantwoordelijk willen stellen. Verbied je kind in het verkeer zijn/haar smartphone te gebruiken ( En dan maar hopen dat ze luisteren!!)

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *