Nieuws

Brand in woning Zeistpad; man gooit dakpannen van dak

In een woning aan het Zeistpad in Stedenwijk is woensdagavond brand uitgebroken. Tijdens het blussen van de brand bleek er een man het dak op te klimmen. 

Kort voor 23:00 werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan het Zeistpad. De brand was even uitslaand en er was sprake van veel rookontwikkeling. De brandweer zette meerdere eenheden in om de brand te blussen. Al snel bleek dat een man op het dak van de woning was geklommen. Even later begon hij verschillende dakpannen naar beneden te gooien.

Hierop heeft de politie het gebied rondom de woning ruim afgezet in afwachting van een arrestatieteam. Onderhandelaars zijn uren met de man in gesprek geweest om hem zover te krijgen naar beneden te komen. Leden van het arrestatieteam zijn later met behulp van een hoogwerker van de brandweer omhoog gegaan en hebben verder op de man ingepraat. Hij is even na 02:45 uur zelf in het bakje van de hoogwerker gestapt. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Volgens een aantal direct betrokkenen is een voorval in de relationele sfeer voorafgegaan aan de toevlucht van de man. De materiële schade is aanzienlijk. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat er precies heeft plaatsgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *