Persberichten

Door oplettende getuigen inbrekers aangehouden in Almere Stad

Agenten hebben meerdere verdachten aanhouden doordat getuigen snel de politie inschakelden. In een woning in Stedenwijk en Filmwijk was geprobeerd in te breken.

Joris Ivenslaan (Filmwijk)
In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 juni zag een getuige jongens geheel in het zwart gekleed in een tuin staan en schenen met zaklampen naar binnen. Toegesnelde agenten zagen de drie rennen en spullen van zich afgooien. Ook gooide één van hen een stuk regenpijp naar een agent. De drie waren over een schutting geklommen om zich in een tuin te verstoppen. Dat lukte niet en ze konden worden aangehouden. De drie Almeerders van 19, 21 en 22 jaar zitten vast. De spullen die ze weggooiden bleken inbrekersgereedschappen te zijn. De verdachten zitten vast.

Haarlemplein (Stedenwijk) 
In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juni voorkwam een getuige dat er ingebroken werd in een woning. De getuige hoorde een harde klap en zag iets bewegen in een tuin. Ook hier waren agenten snel ter plaatse en zagen een man op de uitkijk staan en twee anderen in de achtertuin. In de tuin lag inbrekersgereedschap en er was geprobeerd een deur te forceren. De drie Almeerders van 16 jaar werden aangehouden en zitten vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *