Persberichten

Aanhoudingen voorkomen vermoedelijk ernstig misdrijf

Bij een gerichte actie hebben leden van een arrestatieteam twee mannen aangehouden die vermoedelijk van plan waren een ernstig misdrijf te gaan plegen. De verdachten, van 45 en 32 jaar oud, reden afgelopen donderdagavond 1 juni 2017, rond 22.45 uur, in een gestolen auto BMW op de Hogering in Almere. Het voertuig was voorzien van gestolen kentekenplaten. Het arrestatieteam startte een autoprocedure en wist de verdachten te overmeesteren, te ontwapenen en aan te houden.

Opvallend was dat een van de verdachten een muts droeg terwijl we nu in een warmere periode van het jaar zitten. Naast de muts droeg deze verdachte en de bestuurder ook plastic handschoenen terwijl de andere verdachte ook een handschoen tussen zijn benen had liggen. Een van de verdachten droeg zelfs dubbele kleding.

De aangehouden mannen worden verdacht voorbereidingshandelingen te hebben uitgevoerd tot het plegen van een moord. In de nacht van donderdag op vrijdag 2 juni werd in Almere ook een 39-jarige vrouw aangehouden, zij wordt verdacht van medeplegen.

Binnen een lopend strafrechtelijk onderzoek onder de naam: “13Baudette”, onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, werd het duidelijk dat er mogelijk iemand voor zijn leven moest gaan vrezen. Een team van rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Amsterdam heeft zich met dit onderzoek bezig gehouden. Het vermoedelijke slachtoffer en de aangehouden verdachten zijn bekenden van de politie. Het vermoedelijke doelwit is op voorhand op de hoogte gesteld.

De rechercheurs kregen zicht op een gestolen auto die mogelijk gebruikt ging worden bij dit aanstaande levensdelict. Toen die auto begon te rijden werd direct een observatie- en arrestatieteam aan het werk gezet. Toen de verdachten vermoedelijk in de richting gingen van het mogelijke doelwit werd besloten in te grijpen. Een van de inzittenden had een pistool in zijn bezit.

De verdachten zijn gehoord maar hebben tijdens de verhoren geen openheid gegeven. Zoals te doen gebruikelijk zullen de rechercheurs proberen na te gaan of de verdachten betrokken zijn geweest bij andere zware misdrijven of levensdelicten.

De aanhoudingen zijn niet eerder bekend gemaakt omdat de verdachten in de volledige beperkingen waren geplaatst. De Rechter-Commissaris heeft de verdachten woensdag 7 juni 2017 in bewaring gesteld

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *