Kort nieuws

Veel belangstelling voor Meet and Greet #PAB247

Op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten is zaterdag wederom een Meet and Greet gehouden door de politie van Politie Almere Buiten Hout. De zesde editie van het evenement trok veel mensen, met ook nog eens mooi weer.

De Meet and Greets worden halfjaarlijks gehouden met als doel om de politie en partners te verbinden met de bewoners. Dankzij het succes op voornamelijk Facebook en Youtube blijft dit niet meer beperkt tot Almere. Mensen uit het hele land waren vandaag naar het evenemententerrein afgereisd om met agenten te praten en op de foto te gaan.
Op het programma stonden diverse demonstraties van onder andere politiebikers, aanhoudingen en de zogeheten autoprocedure. Verder waren er sessies met de mensen van het basisteam in Buiten en de mogelijkheid om met wethouder Herrema (Ruimte, wonen & wijken) en burgemeester Weerwind in gesprek te gaan tijdens ‘speeddates’.
Naast de brandweer, politie en ambulancedienst stonden er ook een groot aantal andere dienstverleners en organisaties met stands op het plein waar mensen terecht konden voor informatie en vragen. Andere aanwezigen waren bijvoorbeeld Connexxion, NS Veiligheid & Service, Rode Kruis Afdeling Almere, Handhaving Stadstoezicht Almere en de Almeerse Reddings Brigade.

Met behulp van een groot scherm werden informatieve videos en vlogs getoond. In het Mobile Media Lab van de politie kon het spel Play The Game worden gespeeld. Hierbij kruipt de kijker in de huid van een politieagent bij een melding van een inbraak. Foto’s en video’s van de dag werden massaal op social media geplaatst met #meetpab247. Politievlogger Jan-Willem sprak na afloop van een geslaagde dag.

Foto’s

Vanwege de grote hoeveelheid foto’s hebben we de foto’s geplaatst op ons Flickr account. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *