Nieuws

Stankoverlast in Almere door zeer grote brand in Amsterdam

De gevolgen van een zeer grote brand in Amsterdam zijn  tot in Almere te merken. Met name uit Almere Buiten komen berichten van zichtbare rook en stankoverlast. 

De brand ontstond rond 19.30 uur bij een afvalverwerkingsbedrijf in het Westelijk Havengebied. De enorme rookwolk trekt door de wind vanuit het westen richting Almere.

De brandweer in Amsterdam laat de opslagruimte gecontroleerd uitbranden en hun inzet richt zich verder op het voorkomen van overslag. Hierdoor zal de overlast vermoedelijk nog enige tijd aanhouden. In het verloop van de avond is de wind wel iets gunstiger geworden.

Verhoogde concentraties schadelijke stoffen zijn tot nu toe bij de brand zelf nog niet gemeten. Het advies om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatie uit te zetten geldt wel. Brandweer Flevoland heeft metingen verricht op verschillende locaties in Flevoland. Dit heeft geen verontrustende waarden opgeleverd zo laat de brandweer weten via Twitter.

Foto 9: Jesper Albers

5 gedachten over “Stankoverlast in Almere door zeer grote brand in Amsterdam

 • Is het gevaarlijk?? Het stinkt naar plastic en rubber.

  Beantwoorden
 • @Astrid,

  Nah, als dat zo zou zijn moet de overheid iets doen. Daar hebben ze geen zin in. In dit geval zijn policyclishe aromatische koolwaterstoffen niet kankerverwekkend. Hier valt niets te zien, graag doorlopen.

  Vriendelijke groet,

  Roland

  Beantwoorden
 • Het stinkt echt enorm en plastic geur duidelijk waarneembaar in Monnickendam. Ramen en deuren dichthouden is het advies dus toch iets schadelijks in de lucht te meten?
  Hopen dat de brand geblust is en de rookontwikkeling stopt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *