Nieuws

Brand in spouwmuur woning Verzetswijk

Maandagmiddag is de brandweer opgeroepen voor een brand in een spouwmuur van een woning in de Verzetswijk. De brandweer is ruim een uur bezig geweest om de brand te blussen.

Rond 16:00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Oltman Thomsenstraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een brand in een spouwmuur. De brandweer moest verschillende sloopwerkzaamheden verrichten om de brandhaard te kunnen doven. Hierbij is gebruik gemaakt van een hoogwerker om onder andere dakpannen te verwijderen. Na ongeveer een uur kon de brandweer weer retour. De schade aan de woning is aanzienlijk.

Brand Lelystad 

Rond 16:40 uur brak er brand uit aan de Sluisstraat in Lelystad. Volgens Omroep Flevoland zou het gaan om een voormalig PTT-huisje dat al jaren niet meer in gebruik is. Rond 17:00 uur werd de brand opgeschaald naar grote brand en zijn meerdere brandweervoertuigen vanuit Almere opgeroepen ter ondersteuning. De rookontwikkeling is vanuit Almere te zien. De brandweer laat het huisje gecontroleerd uitbranden, de hulp uit Almere is afgemeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *