Kort nieuws

40 boetes voor fietsen in voetgangersgebied

De politie heeft vandaag samen met de afdeling Handhaving van de gemeente 40 bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen door het voetgangersgebied. De actie vond plaats in het Centrum van Almere Stad.

Alle personen die een bekeuring kregen kunnen binnenkort een brief van het CJIB verwachten. De kosten voor het niet afstappen bedragen 55 euro, maar hier komen nog 9 euro administratiekosten bij.

De wijkagent waarschuwt dat dit type controles de komende tijd vaker gaan plaatsvinden. Ook buiten de gerichte controles zal er niet gewaarschuwd worden maar direct bekeurd.

5 gedachten over “40 boetes voor fietsen in voetgangersgebied

 • Op zich een goede actie. Misschien ook eens de moeite waard om eens middels een lasergun de snelheid van scootmobiels te meten. Wordt toch nog liever door een fietser van mijn sokken gereden dan door een scootmobiel.

  Beantwoorden
 • Op zich een goede actie. Misschien ook eens de moeite waard om eens middels een lasergun de snelheid van scootmobiels te meten. Wordt toch nog liever door een fietser van mijn sokken gereden dan door een scootmobiel.

  Beantwoorden
  • Daar heb je gelijk in, vind dat die dingen sowieso tot maximaal 10km/u begrensd moeten zijn. Als je harder wilt ga je maar voor een rijbewijs waar je ook de regels geleerd wordt. In de passage rijden ze midden op het pad met een snelheid van rond de 20 en als ze tegen je aanrijden kijken ze nog naar je van, ja wat wil je en worden boos omdat je niet aan de kant gaat. En als reactie op de vraag van 40 boetes. Misschien moet je dan ook ff verder kijken en na gaan denken. Hoe komt dat? Nou heel duidelijk, tegenwoordig doen basisscholen niet meer aan fietsdiploma’s en weten mensen daardoor de borden niet. Want het staat aangegeven hé, WANDELZONE. Staat ook een bord bij met een man en een kind hand in hand, want dus wandelgebied inhoud. Maar politiek weet alles natuurlijk beter vanuit hun ivoren torentje en daardoor ook precies weten hoe het daarbuiten aan toe gaan.

 • Misschien is het mogelijk dat de politie ook eens gaat bekeuren in Almere Haven op ons nieuwe fietspad van een miljoen.
  Daar scheuren de bezorg busjes rond alsof het de snelweg betreft.
  Ook het rijden van auto’s op de gracht bij de kerk en op de voetgangerszone voor Corosia en voor de Deen, het zou ook wel eens een dikke prent waard zijn.
  Wel heel super wat ze gisteren deden. Wij waren er getuigen van.
  Dank politie voor deze actie

  Beantwoorden
 • Er zijn ergere dingen. Belachelijk de hoogte van de boete!!
  En je kunt het toch niet tegenhouden. Mentaliteit veranderd niet door boetes!!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *