Nieuws

Voetganger gewond na oversteken busbaan Wijsgeerbaan

Bij een ongeval op de Wijsgeerbaan in het centrum van Stad is woensdagavond een voetganger gewond geraakt na een botsing met een stadsbus. Dat gebeurde rond 18.45 uur. 

De man wachtte voor de waarschuwingslampen bij de Metropolestraat op het passeren van een bus maar had volgens getuigen niet door dat er nog een tweede bus in dezelfde richting achteraan reed. Hij stak over waarna een botsing volgde. Gealarmeerde hulpdiensten waren snel ter plaatse. Een Mobiel Medisch Team die zijn gestationeerd op de vliegbasis Volkel is per helikopter naar Almere gevlogen om te assisteren. De man is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Het overige busverkeer kon via de andere rijbaan de plek des onheils passeren. Twee analisten van de politie zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen.

15 gedachten over “Voetganger gewond na oversteken busbaan Wijsgeerbaan

 • Burger uit Almere

  Ik heb geen enkele helikopter gezien. Daarnaast duurde het veel te lang voordat de hulpdiensten aanwezig waren. De politie gaf de burger een stabiele zijligging en reanimeren. Na ongeveer 10 a 15 mijn kwam de ambulance! Gezien de barst in het voorruit reed de bus VEEL te hard. Dit is toch niet NORMAAL! De Connexxion buschauffeurs in Almere zijn bekend om hard te rijden door rood te rijden iets dat dagelijks voorkomt! En die chauffeur lachte er nog ook bij!

  Beantwoorden
  • Natuurlijk jij weet hoe hard hij heeft gereden en ook door rood. Dat die man voor het waarschuwings licht heeft staan wachtte is dan ook niet waar. Ik wordt hier elke keer zo moe van de beste stuurlui staan aan wal.

  • De chauffeur lachte erbij? Bent u niet goed bij uw hoofd ofzo?

  • Buschauffeurs moeten sowieso altijd zoveel als mogelijk rekening houden met niet oplettende verwarde en soms agressieve burgers. Oordeel niet te snel met jouw gevoel maar met jouw verstand als je dat hebt ? Een barst in een voorruit zegt niets over de snelheid van de bus waarmee de chauffeur gereden heeft.

  • Die bussen reiden niet hard en niet meteen de chauffeurs de schuld geven je weet niet eens wat het inhoud en ik reist me hele leven met de connexxion in almere en ze reiden gewoon met kwaliteit en met beleid.

 • Burger uit Almere, deze persoon had gewoon uit moeten kijken, zijn oogjes moeten gebruiken meer niet, heel simpel.

  Beantwoorden
 • Reageer maar verder niet op deze burger uit Almere want hij of zij heeft geen idee waar hij of zij het over heeft.

  Beantwoorden
 • Als een bus 30km per uur rijd en hij botst tegen een stilstaand persoon dan kan er al een barst optreden in het raam.
  De voetganger was vermoedelijk afgeleid en zag de bus niet.
  Helaas een tragisch ongeval.

  Beantwoorden
 • Simon O. Stokvis

  Het is ook een vervelend oversteekpunt.
  Maar wil ook even zeggen dat ik zelf ook merk dat veel voetgangers niet kijken en met harde muziek in hun oren het verkeer niet meer horen, ze staren alleen maar naar hun hand waar de Telefoon in zit en alles om hun heen wordt vergeten.

  Beantwoorden
 • Ach ben blij dat de bussen van vandaag allemaal camera’s hebben en niet alleen maar in de bus maar ook front camera`s waar dan uit zal blijken dat de chauffeur niks verkeerds heeft gedaan
  en de boort computer zal aangeven dat hij niet te hard reed. als je commentaar wil geven weet dan wel waar je over praat BURGER UIT ALMERE .

  Beantwoorden
 • Het is een gevaarlijk oversteekpunt. Waarom geen voetgangers lichten daar? Zoveel bussen van alle kanten en vaak meerdere achter elkaar. Heel onveilig daar. Het is echt wachten op het eerste dodelijke slachtoffer.

  Beantwoorden
 • Johnny de Boer

  Alles gezien!
  Die dropveter stapte al bellend zo de busbaan op. De bus reed niet hard en was waarschijnlijk al aan het remmen omdat hij bijna het busplein op reed. Ik hoorde de politie zeggen dat de heli bij het oor zou landen. Daarna reden ambulances en politie auto’s weg richting de tunnel.

  Als je er niet bij was lul dan ook niet alsof je alles hebt gezien!
  Lekker meteen de buschauffeur de schuld geven terwijl die aangereden man duidelijk zelf fout was.

  Chapeau voor de controleurs van Connexxion die zich direct om de man bekommerden.

  Beantwoorden
 • Ik zeg alleen even dat er sommige chauffeurs door rood rijden en te hard wel tot 65 km/u daar heb ik bewijs van . Dus niet alle chauffeurs zijn heilige.

  Beantwoorden
  • Alex je bent niet goed bezig door buschauffeurs de schuld te geven zeg eens eerlijk loop jij soms niet een keer bewust door het rode voetgangersverkeerslicht of heb jij nooit te hard gereden ???? Wat wil je met die bewijzen ? Gebruik het voor en tegen jezelf.

 • Ik kom zelf uit Almere en reis veel met de bus door heel Nederland.
  In Almere zijn er “heel veel” asociale en ontvriendelijke buschauffeurs (vergeleken met de rest van Nederland) lijkt wel een taakstraf daar. Ik zelf een paar keer meegemaakt dat de bus niet voor bruinen mensen wou stoppen ook al staken ze hun hand uit, deuren expres dicht doen met het gevolg dat er lichaams delen tussen de deur komen vast te zitten (hoofd, armen, benen) zowel jong als oud, hard accelereren voor dat (oude) mensen op hun plek zitten met het gevolg dat ze vallen (het meesten is ook in het nieuws geweest). Ik heb er zelf een paar keer wat van moeten zeggen.

  Persoonlijk heb ik zelf meegemaakt dat ik uit de bus stapte en er achter langs wou oversteken met de gedachte om over te stappen op een andere bus die der al stond, tot er één of andere chauffeur met ze busje kwam aan rijden en mij al zag proberen om oversteken maar tog besloot om mij letterlijk klem te rijden tussen zijn bus en de bus waar ik uit stapte. Ik zat daar vast tot de voorste bus uit eindelijk besloot weg te rijden. Dus ik zou maar wat meer onderzoek doen naar de dingen die daar in Almere gebeuren. Een jaar of 10 gelden was er ook al zoiets met de toen nog asociale agenten in Almere waardoor ze (meer als) de helft van de agenten hebben overgeplaats/ontslagen om die te vervangen door beter agenten van elders uit het land.

  Ps. Het slachtoffer in kwestie licht momenteel in een coma in het Flevoziekenhuis en is waarschijnlijk verlamd aan het onderste gedeelte van zijn lichaam.

  Dat er “GEEN” waarschuwings lampen op de drukste oversteek plek in het centrum van Almere zijn is gewoon absurd.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *