Persberichten

Meerdere arrestaties na winkeldiefstal

Op dinsdag 18 april vond in een winkel aan de Lombokstraat een winkeldiefstal plaats. De verdachte was gevlucht maar kon worden aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot.

Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een verdachte iets had gestolen uit de winkel en nu op het Oostvaardersplein stond. De winkeldief wachtte de komst van de agenten niet af en ging ervandoor in de richting van de Laan der V.O.C. Agenten traceerden hem daar en konden hem na een achtervolging aanhouden. Dat ging niet gemakkelijk want hij verzette zich hevig. Met gepast geweld kon de verdachte, een 17-jarige inwoner van Amsterdam, worden geboeid.

Een groep mannen, waar de verdachte kennelijk deel van uitmaakte, bemoeide zich met de arrestatie. De agenten werden bedreigd, beledigd en uitgedaagd. Twee mannen uit deze groep, 19 en 20 jaar oud en beiden afkomstig uit Almere, werden aangehouden. Hierbij werd pepperspray ingezet. Alle verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *