Kort nieuws

Luchtalarm weigert dienst in Flevoland

De maandelijkse test van het Waarschuwing Alarmering Systeem, beter bekend als het luchtalarm, is vandaag mis gegaan. Niet alleen in Almere, maar in de hele provincie was het alarm niet om 12:00 uur te horen.

Een woordvoerder van de GGD laat aan Omroep Flevoland weten dat tot driemaal toe is geprobeerd het WAS te activeren, maar deze uiteindelijk niet in werking is getreden. Het is nog niet duidelijk waarom het systeem weigerde.

De veiligheidsregio doet onderzoek naar de exacte reden.

5 gedachten over “Luchtalarm weigert dienst in Flevoland

 • Mijn dank en die van anderen met hersenletsel is zeer groot. Scheelt weer een keer hoofdpijn krijgen van die herrie die nergens op slaat.

  Beantwoorden
  • het is geen herrie die nergens op slaat. het moet nou eenmaal eens in de maand getest worden voor wanneer er daadwerkelijk een probleem is. ik ben al lang blij dat ze het eens in de maand testen. straks is er iets ernstigs aan de hand en dan horen we geen alarm omdat het systeem niet werkt. nou ik heb liever dat ie wel gewoon werkt. ik wens ze veel succes met uitzoeken wat er aan de hand is met het systeem.

  • Die ‘herrie’ slaat wel degelijk ergens op, misschien zie je dat eindelijk eens in als er wel wat aan de hand is en deze niet af gaat! Wat bestaan er toch mensen met weinig verstand tegenwoordig, alleen maar denken aan hunzelf. Maar een stapje verder denken is te lastig ;)

  • Mond dicht!
   Het is een belangrijk alarm dat moet er zijn!
   Straks valt (bijv) Rusland aan met hun luchtmacht.
   Dan gaat dat alarm af.
   Dan weten we dat we veiligheid moeten zoeken dussssss.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *