Kort nieuws

Hulpdiensten druk met meerdere aanrijdingen

De hulpdiensten zijn maandag druk geweest met meerdere aanrijdingen in Almere. Bij twee aanrijdingen werd de traumahelikopter ingeschakeld. 

Rond 08:20 uur kwamen op de Rotterdamweg een auto en een fietser met elkaar in botsing. Of daarbij iemand gewond is geraakt is niet bekend. Even na 14:30 uur kwamen op de kruising van de Koppeldreef met het Spoorbaanpad in Almere Buiten een auto en een scootmobiel met elkaar in botsing. Een persoon is gecontroleerd in een ambulance maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Rond 15:00 uur kwamen in Filmwijk op de kruising van de Hollywoodlaan met het Peter Sellershof een auto en een fietser met elkaar in botsing. De fietser raakte lichtgewond aan zijn hoofd.

Op de P.J. Oudweg nabij het station heeft rond 15:15 uur vermoedelijk een kop-staart aanrijding plaatsgevonden. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Op de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 gebeurde enkele minuten later ook een ongeluk. Voor zover bekend raakte daarbij niemand gewond.

Twee aanrijdingen met bussen

Rond 11:30 uur ging het mis in Almere Haven. Een scooterrijder en een streekbus kwamen met elkaar in botsing in De Hoven. Vanwege de ernst van de verwondingen werd een trauma arts uit Amsterdam ingevlogen om medische assistentie te verlenen. De scooterrijder is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 15:40 uur kwamen nabij bushalte Homeruskwartier Oost een fietser en een stadsbus met elkaar in botsing. De fietser is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. In eerste instantie werd er ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze bleek later niet meer nodig te zijn en is afgemeld.

 

3 gedachten over “Hulpdiensten druk met meerdere aanrijdingen

  • Verbied zsm het gebruik van Smart phone op de fiets. Ik zie bijna elke scholier met zijn hoofd naar beneden fietsen en oversteken. En ook nog vaak met oordopjes in voor de nodige muziek. Ze kijken niet op of om. De Smart phone met sociale media is blijkbaar belangrijker dan hun eigen veiligheid.

    Beantwoorden
    • Dat hoeft niet de enigste reden te zijn dat het fout is gegaan het kan een keer voorkomen maar er zijn ook 100.000 andere redenen waardoor het vaak genoeg fout gaat

    • Ook irriteer me mateloos aan het gebruik van smartphone gebruikers die deelnamen aan het verkeer, maar dit als enige oorzaak benoemen in relatie tot dit ongeluk is wat kort door de bocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *