Persberichten

Bekeuring voor illegaal asbest verwijderen

De politie kreeg dinsdag 28 februari een melding van een illegale asbestverwijdering bij een woning aan de Grasmeent. De aannemer en werknemers werden ervan verdacht dat ze asbest van een carport verwijderd zouden hebben.

Deze werkzaamheden zouden uitgevoerd zijn zonder dat de daarvoor noodzakelijke voorzorgsmaatregelen werden getroffen. Het is hierdoor niet uit te sluiten dat werknemers zijn blootgesteld aan de gevaren van asbest. De eigenaar van de woning wist dat er in de carport asbest aanwezig was. Het ingehuurde bedrijf was hier ook van op de hoogte.

De politie heeft in samenwerking met de omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek en Inspectie SZW, een proces verbaal opgemaakt voor de eigenaar van de woning en voor het bedrijf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *